USR nu a vrut PMP în alianța de la București (și) din cauza situației de la CJ Caraș-Severin

Reprezentanți ai conducerii centrale a USR au lămurit public de ce au refuzat categoric ca în alianța de dreapta care îl susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei să fie invitat și PMP. A fost invocat inclusiv melanjul PSD-PMP de la vârful Consiliului Județean Caraș-Severin!

La o emisiune de la Digi 24, deputatul Ionuț Moșteanu (foto) a fost întrebat de ce Alianța USR-Plus nu a acceptat ca și PMP să facă parte din alianța de dreapta de la Primăria Capitalei. Deputatul de Argeș a explicat că PMP a fost refuzat din cauza colaborării intense cu PSD atât la Consiliul General, cât și la consiliile de sector, dar și a protocoalelor județene pe care le are cu PSD, inclusiv la unele consilii județene.

Răspunsul lui Ionuț Moșteanu este elocvent și lămurește multe, în această situație aflându-se și filiala PMP din Caraș-Severin, care are un protocol de colaborare cu PSD la Consiliul Județean Caraș-Severin, unde PMP are și un vicepreședinte. Alianța USR Plus explică, practic, că e de la sine înțeles că nu poți coopta într-o alianță anti-PSD un partid care susține intens PSD în diverse poziții, Moșteanu insistând nu numai pe susținere, ci pe existența unor protocoale la nivel județean cu PSD.

Cu alte cuvinte, alianța nefirească de la CJ Caraș-Severin, printre altele, a exclus PMP de la negocierile privind o coaliție de dreapta pentru Primăria Capitalei. De altfel, chiar zilele acestea, la Caransebeș, PMP și PSD au anunțat că susțin chiar același candidat pentru Primăria municipiului…

Din păcate, liderii USR-Plus din Caraș-Severin nu au înțeles că o alianță cu PNL în județ ar crește semnificativ șansele votanților anti-PSD de a produce schimbarea la vârful CJ și al unor primării conduse de apropiați ai tandemului Mocioalcă-Hurduzeu. Nu au înțeles ori s-au făcut că nu înțeleg.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available