Un nou protest: judecătorii Curții de Apel Timișoara vor suspenda 30 de minute fiecare ședință de judecată

Judecătorii Curții de Apel Timișoara au decis să schimbe forma de protest prin care vor să semnaleze ilegalitatea tăierii pensiilor speciale pentru magistrați.

„Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor, adoptat de Camera Deputaţilor la data de 28 ianuarie 2020, fără consultarea Puterii Judecătoreşti încalcă grav independenţa judecătorilor şi afectează ordinea constituţională din România, contribuind astfel la subminarea statului de drept”, scriu magistrații.

Din acest motiv, ei au decis să schimbe forma de protest. Mai exact, aceștia au decis „suspendarea activităţii de judecată timp de 30 de minute în fiecare zi, imediat după soluţionarea cererilor de amânare fără discuţie, măsură care va dăinui până la momentul soluţionării conflictului constituţional de către Curtea Constituţională a României”.

Aproape toți justițiabilii care au dosare soluționate pe fond de către Tribunalul Caraș-Severin au dreptul la o cale de apel care să fie judecată de Curtea de Apel Timișoara, instanță care se mai pronunță și pe conflictele de competență sau pe cererile de strămutare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite