Una dintre cele mai vechi străzi ale Reșiței va fi reabilitată. Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 2.000.000 de euro

 

Consilierii locali reșițeni au aprobat, în ultima ședință, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru reabilitarea străzii Mihai Viteazu – zona Universalul Vechi – și a arterei de legătură cu strada Traian Lalescu. 

 

Odinioară una dintre străzile principale ale Reșiței – pe care se mai regăsesc și astăzi sinagoga, construită la începutul secolului al XX-lea, și cel mai vechi liceu din oraș, Colegiul Național „Diaconovici Tietz”, imobil ridicat la sfârşitul secolului al XIX-lea –, strada Mihai Viteazu a intrat într-un con de umbră odată cu construirea, în anii ’70, a halei laminorului degrosisor al Combinatului Siderurgic. Este, totuși, una dintre puținele străzi ale Reșiței vechi care au scăpat (parțial) nedemolate în acea perioadă, iar acum, municipalitatea a pregătit documentația pentru reabilitarea ei, împreună cu strada Someșului, arteră ce face legătura între străzile Mihai Viteazu și Traian Lalescu.

 

„Străzile sunt amplasate în zona veche a orașului, o zonă în care imaginea Reșiței industriale este încă foarte prezentă prin clădirile uzinelor ce mărginesc zona la sud și est de amplasament. Cele două străzi reprezintă doar o mică parte dintr-o rețea de străzi demolată în procesul de extindere a uzinelor”, se precizează în referatul de aprobare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru străzile Mihai Viteazu și Someșului, semnat de primarul Reșiței, Ioan Popa.

 

Pe strada Mihai Viteazu sunt prevăzute lucrări de reabilitare atât la partea carosabilă, cât și la trotuare, parcări, zone verzi și piste de biciclete, iar strada Someșului va fi amenajată cu sens unic, shared-space (spații comune) – carosabilul va fi delimitat de spațiile laterale pietonale doar prin schimbarea materialului utilizat. Pe ambele străzi vor fi executate intervenții la rețeaua de canalizare pluvială și la sistemul de iluminat public. De asemenea, este prevăzută construcția  unei rețele de tubulaturi subterane pentru fibra optică.

 

Valoarea totală a investiției este de 11.211.117 lei, din care peste 9.200.000 de lei pentru construcții și montaj. Finanțarea ar urma să fie asigurată din sursă externă.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite