UNIC ÎN ROMÂNIA. Minutul care te poate face părtaș la realizarea celei mai spectaculoase regenerări urbane din zona de vest a țării!

 

Un minut! Doar atâta îți ia să completezi chestionarul propus de Primăria Reșița prin care și tu poți contribui la transformarea în realitate a proiectului ce vizează reconversia funicularului din Centrul Civic al municipiului, și nu numai!

 

Cel mai important proiect de reconversie industrială din regiunea de vest a României, „Realizarea unei legături între nucleele urbane Govândari și Centrul Civic din Municipiul Reșița”, face obiectul unui sondaj sociologic inițiat de Primăria Reșița. Proiectul are în prim-plan reconversia funicularului ce are o lungime de 500 de metri și este situat la 35 de metri înălțime. Acesta va fi transformat, arată municipalitatea, „într-o promenadă peste oraș care să ofere cele mai inedite facilități de agrement precum bungee jumping, tiroliană, panou de cățărat, promenadă, piste de biciclete și conectarea cu potecile și pistele amenajate pe dealurile din jurul Reșiței”.

 

„Răspunde la câteva întrebări și ajută-ne să transformăm acest proiect în realitate.” – este apelul lansat de Primăria Reșița, care a pregătit două chestionare, unul dedicat reșițenilor și altul pentru potențiali turiști.

 

Chestionarul pentru rezidenții Reșiței poate fi accesat aici https://forms.gle/A8FFMKRMXRa4SVT19

 

iar chestionarul pentru nerezidenți (persoane care nu locuiesc în Reșița), aici https://forms.gle/q4AYTa8ZgyvFsD7A9

Durata de completare a chestionarului este de maximum un minut.

 

Cel mai mare proiect de regenerare urbană din zona de vest a României include:

 

  • RECONVERSIA FUNICULARULUI (un pasaj metalic industrial de aproximativ 500 m lungime, la o înălțime de 35 m deasupra centrului orașului) într-o promenadă peste oraș oferă o posibilitate unică de a conecta promenada în zona Centrului Civic al Reșiței cu potecile și pistele amenajate pe dealurile învecinate și traseele montane spre Munții Semenicului. Noua structură va oferi și o serie de facilități de agrement precum bungee jumping, tiroliană și panou de cățărat;

 

  • PROMENADA de pe malurile râului Bârzava are ca și obiectiv conectarea celor două nuclee urbane ale Reșiței prin amenajarea unor piste de biciclete și alei pietonale ce conectează rețeaua urbană de mobilitate alternativă cu potecile și pistele amenajate pe dealurile din proximitatea orașului;

 

  • 8 PASARELE ce înlocuiesc o parte din trecerile existente peste râul Bârzava completate de unele noi care vor permite o mai bună conectare a celor două maluri și va face posibilă activarea malurilor râului;

 

  • PUNCT INFORMAȚIONAL + MICROMUZEU AL PATRIMONIULUI INDUSTRIAL REȘIȚEAN va fi locul de informare asupra istoriei Reșiței și a patrimoniului industrial, precum și punctul de transfer, cu ajutorul unui elevator, de la nivelul Centrului Civic spre înălțimea promenadei amenajate pe funicular și peisajul Banatului Montan.

 

Plan proiect de reamenajare a malurilor râului Bârzava:

 

Propunere reamenajare funicular:

 

Exemplu pasarelă pietonală traversare râu Bârzava:

 

Exemplu amenajare promenadă pietonală și pistă biciclete:

 

Exemplu de subtraversare și activare a albiei râului Bârzava:

 

Exemplu amenajare promenadă pietonală și pistă biciclete:

 

Propunere amenajare Punct Info Turistic:

 

Proiectul urmează să fie depus de Primăria Reșița spre finanțare în exercițiul financiar 2021 – 2027, prin Programul Operațional Regional, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională al Uniunii Europene.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite