UPDATE. CSM Reșița începe „remontada”. 16 finale, 9 în deplasare!

Reluarea campionatului Ligii a 2-a la fotbal găsește gruparea din Valea Domanului pe loc retrogradabil, dar cu un lot schimbat radical față de anul trecut. Cu 12 jucători puși pe liber și 13 achiziții convenite de antrenorul Dorinel Munteanu și președintele Cristi Bobar, CSM Reșița va lupta azi, de la ora 17, la Târgu Jiu, pentru toate cele 3 puncte.

CSM Reșița a contabilizat în toamnă 18 puncte din 20 de meciuri, iar acum, în ultimele 16 partide, dintre care 9 în deplasare, ar trebui să facă cel puțin 22-23 de puncte pentru a avea șanse reale de salvare. Este estimarea făcută de antrenorul Dorinel Munteanu, care ia însă în calcul și că un total de 40-41 de puncte ar putea să nu fie suficient. Tehnicianul cărășean ni s-a confesat că își dorește să câștige toate cele 7 meciuri programate în Valea Domanului și să obțină cel puțin 6 puncte din deplasare.

Deși cele mai ușoare 3 puncte de-afară par a fi acestea din primul meci, jucat la ultima clasată, Dorinel Munteanu spune că nici pe departe nu este așa: se anunță un meci foarte dificil, tocmai pentru că perioada scurtă de pregătire nu putea duce la o omogenizare a echipei și la cristalizarea unei formule de start:

„Meciul de sâmbătă cu Pandurii nu este nicidecum unul ușor. Va fi un meci foarte greu, fiind primul joc după o perioadă de două luni de pregătire foarte grea, cu 13 jucători noi aduși la echipă, care trebuie integrați. Am fost foarte mulțumit de pregătirea făcută de băieți, dar mai puțin mulțumit de ceea ce am făcut în jocurile amicale. Totul depinde însă de modul cum începem sâmbătă, și suntem obligați să începem foarte bine! La primul joc oficial vreau să fim foarte dispuși la efort și cu gânduri pozitive”.

Un singur gând: salvarea de la retrogradare!

„Din data de 8 ianuarie, de când am început pregătirile, gândul nostru, al antrenorilor și jucătorilor, al președintelui și al domnului primar, al suporterilor, a fost și este salvarea de la retrogradare. Să facem tot posibilul pentru a aduna punctele necesare ca să terminăm campionatul deasupra liniei roșii. După aproape două luni de zile, din punctul meu de vedere, suntem pe un drum bun, dar asta nu înseamnă că suntem și salvați. Mai avem de muncit foarte mult în aceste 16 etape și, împreună cu toți iubitorii fotbalului din Reșița, să punem umărul să salvăm echipa. Toate echipele s-au întărit, deci va fi o competiție foarte dificilă”.

Avem echipă de primele 5-6 locuri!

„Toți jucătorii s-au pregătit foarte bine, nu există titulari de drept. În fiecare joc veți vedea schimbări, fiindcă oricât mi-aș dori să nu schimb echipa 16 etape, este imposibil. De aia am ținut să dau în amicale tuturor jucătorilor minute ca să joace. Îmi este foarte greu să stabilesc primii 11, primii 18 chiar, pentru că, din punct de vedere al atenției și al pregătirii, nu am ce să le reproșez băieților. La fel, nici din punct de vedere al condițiilor de pregătire nu am ce reproșa. Voi avea nevoie de toți cei 24 de jucători în aceste 16 meciuri. Unii poate vor fi mai nemulțumiți, este logic, dar vreau ca atunci când apelez la ei randamentul lor să fie maxim”.

Dorinel Munteanu a mai spus că, dacă acum ar începe campionatul, „această echipă a Reșiței, cu pregătirea făcută, ar fi de primele 6 sau chiar primele 5 locuri. Noi ne dorim să fim în primele 3-4 echipe ale acestui retur”.

Breșneni: Din finală în finală

La conferința de presă ținută la sediul CSMR înaintea plecării la Târgu Jiu, Dorinel Munteanu a venit însoțit de un jucător din vechea gardă, Laurențiu Breșneni, și de unul din noii sosiți la echipă, Laurențiu Rus.

„Consider că suntem mai puternici decât în prima parte a campionatului și suntem pregătiți să atingem obiectivul propus. Vom juca fiecare meci ca o finală, pentru cele 3 puncte, nu contează cu cine jucăm. Primul meci, cu Pandurii, e o finală, apoi va urma partida cu Rapid (în 7 martie, n.r.), deci altă finală”, a declarat Breșneni.

Rus: La CSM Reșița, condiții de pregătire la nivelul Ligii 1

Având experiența a peste 200 de meciuri jucate în cei 10 ani de primă ligă, dintre care 5 la Dinamo și 2 la CFR Cluj, Laurențiu Rus consideră că a venit la un club unde a găsit condiții de pregătire comparabile cu acelea din Liga 1.

„Toți cei veniți aici, la Reșița, avem un gând comun, să salvăm echipa de la retrogradare. Eu am fost surprins de ce am găsit la Reșița, de infrastructura de la stadion, de condițiile din vestiar, de refacere, de condițiile de antrenament. Celelalte terenuri de antrenament din Reșița, cantonamentele făcute au fost la un nivel foarte ridicat. Pot să spun că puține echipe din Liga 1 au condiții de genul ăsta. Acum rămâne să demonstrăm că avem valoare. În cantonament s-a muncit foarte bine, trebuie să arătăm lucrul acesta obținând puncte încă de la primul meci”, a spus Laurențiu Rus, un jucător pe care-l așteptăm să confirme, vorba lui, încă de la primul joc oficial în tricoul roș-negru, cel de azi, de la Târgu Jiu, programat la ora 17.

Doar 6 meciuri pe Stadionul „Mircea Chivu”?

CSM Reșița se află pe locul 17 din 19 echipe rămase în competiție. Are 18 puncte, pe când formația clasată imediat deasupra liniei minate (FK Csikszereda, loc 15) este la cota 22. Pe locul 16 (retrogradabil) este Concordia Chiajna, cu 21 de puncte. Sportul Snagov și Pandurii Tg. Jiu ocupă ultimele poziții, cu 9 și respectiv 8 puncte. Dacă Snagovul își va compromite șansele de salvare, devine foarte probabilă retragerea din campionat, situație în care CSM Reșița ar mai juca pe teren propriu doar 6 partide! Un motiv în plus pentru ca suporterii roș-negri să nu rateze meciurile din Valea Domanului.

Secvențe de la ultimul antrenament făcut la Reșița înaintea începerii „remontadei” pentru rămânerea în liga secundă.

UPDATE, ora 19.00. VICTORIE!

CSM Reșița învinge cu 4-1 la Pandurii, după ce gazdele intraseră la pauză în avantaj. Au marcat pentru echipa condusă de pe margine de Dorinel Munteanu: Emanuel Dat (min. 60, șut plasat expediat de la 20 de metri), Breșneni (min. 71, deviază în plasă cu capul mingea trimisă din lovitură liberă de Astafei; min. 88, reia din careul mic centrarea aceluiași Astafei), Astafei (min. 90, finalizează cu capul din 7 metri centrarea lui Ene).

Golul de 1-3 al lui Breșneni:

Bucuria golului 4, marcat de Astafei:

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite