Reșițenii, invitați pe Semeringul Bănățean, cu popas la Fășangul de la Celnic

Duminică, 23 februarie 2020, la ora 9, reșițenii sunt invitați să pornească în aventură, plecând cu autocarul spre Oravița din curtea Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, apoi să continue pe Semeringul Bănățean, o mare realizare tehnică, spre Anina.

În călătoria ce durează aproximativ două ore, orice persoană iubitoare de trenuri și excursii montane va trăi pe acest traseu momente și clipe de neuitat. Ajunși la Anina, turiștii reșițeni se vor alătura Asociației Dirndl und Lederhosen, pentru ca împreună să sărbătorească Fășangul/Fasching Anina-Celnic, 2020.

Asociația organizează Parada Măștilor, unde participanții vor fi spectatori și invitați ai orașului. Aproximativ 100-150 de persoane vor fi prezente și vor lua parte la Bal.

„Ideea cu acțiunea pe calea ferată Oravița-Anina a venit de la domnul Gerhard Chwoika, domnia sa într-o zi mi-a scris ce părere am «dacă am face o excursie și am merge la parada măștilor la Anina-Celnic îmbrăcați de sărbătoare». Am îmbrățișat ideea eu și partenerii cu dorința clară de a promova Semmering-ul Bănățean și a ne alătura Fasching Anina-Celnic, sărbătoare organizată de doamna Sonia Kugler de la Asociația Dirndl und Lederhosen. Indiferent ce decizie a fost luată, am întrebat partenerii și am decis împreună. Am avut onoarea și norocul ca, la Primăria Anina, domnul primar Românu Gheorghe să spună da, a pus umărul și este de un real ajutor. În primul rând, ne-a ajutat cu gulașul, dacă nu ne ajuta domnia sa, plăteam preț dublu, ne-a invitat la Bal și face tot ceea ce este posibil ca aceasță vizită în orașul meu de suflet să fie minunată pentru invitați. Călătorii sunt foarte încântați că vor participa la Parada Măștilor și la Bal. Bal la care am fost invitați în primul rând de domnul primar Românu Gheorghe și apoi de domnul Dani Dumitru Vlad, care reprezintă Forumul Democrat German Anina – Steierdorf, cei care au mutat balul de sâmbătă pentru duminică, deoarece au considerat că Orașul Anina merită să primească alături oameni pentru oameni. Dispute, cârcotași, oameni care nu au curajul să se exprime decât la colțuri mereu vor exista. Noi nu ne împiedicăm de ei, noi suntem noi… Mulțumim, domnule primar Gheorghe Românu, mulțumim, Dani Dumitru Vlad, oameni buni, venim, mulțumim călătorilor pentru votul de încredere!”, a spus Lili Gherle, organizatoarea evenimentului.

Întoarcerea spre Reșița, se va face cu autocarul, iar prețul biletului este de 50 lei. În prealabil, este necesară înscrierea la Lili Gherle, contact: 0723.837.416.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available