Stația intermodală de la Muncitoresc intră în linie dreaptă. Ultimele ajustări financiare

Consiliul Local Reșița a aprobat săptămâna aceasta noii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul „Stații-terminal intermodal din zona Muncitoresc”, bugetat la 68 milioane de lei, în principal din fonduri europene.

Proiectul a fost inițiat de primarul Ioan Popa și se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru obiectivul „Platforme/Stații-terminal intermodal în zona Muncitoresc ca nod de mobilitate urbană pentru optimizarea transportului public în municipiul Reșița”. Acesta face parte din cadrul proiectului „Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului automat de taxare, a Sistemului de Management al Flotei și crearea Sistemului de Informare Dinamică a Călătorilor în stații și vehicule”, finanțat din fonduri europene prin Axa prioritară 4, Operațiunea Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, Apel de proiecte nr. POR/2017/4/4.1//1.

„Pentru că din momentul în care noi am fost evaluați și câștigători pe un proiect, până la momentul în care să se deruleze propriu-zis lucrările, de proiectare și execuție, se întâmplă diferențe de curs valutar, diferențele euro, de manoperă și astea trebuie întotdeauna updatate. Din cauza aceasta, mai apar astfel de actualizări în ședințele de Consiliu Local”, a explicat primarul Ioan Popa.

Proiectul are o valoare de aproximativ 68 de milioane de lei, din care 20 de milioane de lei construcția și montajul, și se va implementa într-o perioadă de 36 de luni.

CITEȘTE ȘI: Buget-record pentru Reșița! Nelu Popa: „Mulțumesc tuturor colegilor din primărie care mi-au fost alături”

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite