Urs surprins la furat… din proviziile Romsilva pentru animalele sălbatice din pădurile Banatului Montan! [VIDEO]

 

Camerele de monitorizare video montate de silvicultori în pădurile din apropierea comunei Teregova au surprins în acțiune un urs în timp ce… subtiliza un sac de porumb din proviziile Romsilva ținute la păstrare tocmai pentru animalele sălbatice. Cum s-ar spune, ursul și-a luat singur… partea leului, adică tot ce a găsit, dacă a văzut că a trecut ora mesei și n-a fost invitat la ospăț…

 

„Suntem în căutarea unui mic hoțoman care ne-a lăsat fără un sac de porumb. Semnalmente: blănos, simpatic, ingenios, micuț, bun cățărător, trăiește în pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, are nas fin și abilități în «subtilizarea» lucrurilor”, scriu cu umor silvicultorii, pe pagina de facebook Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Ursul juvenil din imagini a reușit să subtilizeze un sac de porumb dintr-un observator al unui punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat de specialiștii Romsilva la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin.

 

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană, la noi în țară urșii având habitatul în arealul Munților Carpați. „În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale”, precizează specialiștii din Romsilva.

 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș-Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.

 

 

Imaginile au fost surprinse de o cameră de monitorizare instalată de Petru Stoicănescu, angajat al Direcției Silvice Caraș-Severin.

 

Sursă video: FB Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available