Suntem prezenți și pe

Actualitate

Vaccin antigripal gratuit pentru toată lumea. În Caraș-Severin, peste 40% dintre dozele de la Ministerul Sănătății au rămas neutilizate!

Publicat cu

în

Pentru acest sezon, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a solicitat Ministerului Sănătății o cantitate dublă de doze de vaccin antigripal față de sezonul 2019-2020, însă a rămas cu aproape toate dozele suplimentare pe stoc.

Potrivit catagrafierii făcute de Direcția de Sănătate Publică înainte de debutul campaniei de vaccinare antigripală anuală, în toamna anului trecut, în Caraș-Severin au fost identificate 36.640 de persoane eligibile la vaccinul antigripal gratuit, față de 16.381 câte au fost sezonul trecut. În consecință, și numărul dozelor primite de la Ministerul Sănătății a fost pe măsură, 36.561, însă doar 21.561 dintre acestea au fost utilizate.

„În aceste condiții, conducereea Ministerului Sănătății a aprobat extinderea vaccinării antigripale pentru toate grupele populaționale, astfel încât să poată fi vaccinate toate persoanele care doresc să se imunizeze, nu numai cele incluse în grupele de risc stabilite de Organizația Mondială a Sănătății. Vorbim aici despre persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, care, de regulă, au prioritate la vaccinul gratuit. DSP Caraș-Severin a rămas cu 15.000 de doze neutilizate, dar în acest moment, în depozitele nostre mai sunt 12.639 de doze întrucât am început, deja, distribuirea acestora către medicii de familie”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

La nivel național, în acest sezon au fost vaccinate antigripal 1.697.583 de persoane, iar stocul de vaccin existent este de 1.144.840 de doze.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație4 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație17 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite