Vaccin antigripal gratuit pentru toată lumea. În Caraș-Severin, peste 40% dintre dozele de la Ministerul Sănătății au rămas neutilizate!

Pentru acest sezon, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a solicitat Ministerului Sănătății o cantitate dublă de doze de vaccin antigripal față de sezonul 2019-2020, însă a rămas cu aproape toate dozele suplimentare pe stoc.

Potrivit catagrafierii făcute de Direcția de Sănătate Publică înainte de debutul campaniei de vaccinare antigripală anuală, în toamna anului trecut, în Caraș-Severin au fost identificate 36.640 de persoane eligibile la vaccinul antigripal gratuit, față de 16.381 câte au fost sezonul trecut. În consecință, și numărul dozelor primite de la Ministerul Sănătății a fost pe măsură, 36.561, însă doar 21.561 dintre acestea au fost utilizate.

„În aceste condiții, conducereea Ministerului Sănătății a aprobat extinderea vaccinării antigripale pentru toate grupele populaționale, astfel încât să poată fi vaccinate toate persoanele care doresc să se imunizeze, nu numai cele incluse în grupele de risc stabilite de Organizația Mondială a Sănătății. Vorbim aici despre persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, care, de regulă, au prioritate la vaccinul gratuit. DSP Caraș-Severin a rămas cu 15.000 de doze neutilizate, dar în acest moment, în depozitele nostre mai sunt 12.639 de doze întrucât am început, deja, distribuirea acestora către medicii de familie”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

La nivel național, în acest sezon au fost vaccinate antigripal 1.697.583 de persoane, iar stocul de vaccin existent este de 1.144.840 de doze.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite