Veste bună în prima zi de Paște: Niciun caz nou de COVID-19 în Caraș-Severin

Direcția de Sănătate Publică informează că, în Caraș-Severin, numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 este 71. Instituția oferă, în premieră, și o explicație pentru diferențele apărute între raportările de la nivel județean și datele comunicate de Grupul de Comunicare Strategică. Altfel zis, Hristos a înviat, azi ne-am vindecat!

„În Caraș-Severin există astăzi, 18 aprilie, 71 de cazuri pozitive cu noul coronavirus. Diferența dintre raportările DSP Caraș-Severin și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (structură care transmite datele din teritoriu la Institutul Național de Sănătate Publică și de unde ajung, apoi, la Grupul de Comunicare Strategică, n. red.) este de 7 persoane. Este vorba despre pacienții care au fost tratați, vindecați și, ulterior externați la Timișoara”, explică reprezentanții DSP Caraș-Severin.

În total, până acum, au fost vindecați de COVID-19 22 de pacienți din Caraș-Severin. 15 dintre aceștia au fost tratați la spitale din județul nostru (4 la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 11 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș), iar 7 la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. În prezent, mai sunt internate 46 de persoane infectate cu coronavirus: 20 la Reșița, 24 la Caransebeș și două în alte județe. Din păcate, 3 cărășeni au decedat după ce au contactat virusul.

CITEȘTE ȘI: Continuă bâlbele și contradicțiile în raportarea cazurilor COVID-19 în Caraș-Severin! Câte cazuri avem? 64 sau 71?

„În ce privește autoizolarea și carantinarea, situația în Caraș-Severin este următoarea: 504 persoane mai sunt în izolare la domiciliu, după ce, în ultimele 24 de ore, 94 de persoane au ieșit din izolare. Tot în acest interval, 21 de persoane au intrat în carantină, în timp ce alte 57 au ieșit. Numărul celor aflați, acum, în carantină, este 233”, mai informează DSP Caraș-Severin.

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 328 cazuri noi de COVID-19, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 8.746. Până acum, 1.892 de persoane infectate cu coronavirus au fost declarate vindecate și externate iar 434 au decedat.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available