Suntem prezenți și pe

Actualitate

Viscol și vizibilitate redusă pe drumurile montane din Caraș-Severin

Publicat cu

în

„Atenție, viscol și vizibilitate redusă pe drumurile montane!”, avertizează Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, după ninsorile din ultimele ceasuri.

​În zonele montane din Caraș-Severin circulația se desfășoară cu dificultate, având în vedere Codul Galben de vânt și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie, valabil până luni (6 ianuarie, ora 6), informează Direcția de Drumuri Județene. „În zonele înalte este ceață, iar vizibilitatea este extrem de redusă. Operatorii de deszăpezire acționează cu toate utilajele din dotare, iar după oprirea ninsorii se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. Pe DJ 608A, spre Muntele Mic, pe o porțiune de 500 de metri se circulă pe o singură bandă, dar se lucrează la remedierea situației”, se precizează într-un comunicat al DDJ. Pe celelalte drumuri nu au fost semnalate probleme, dar se circulă în condiții de iarnă.

Drumarii recomandă conducătorilor auto să circule cu maximă prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să evite deplasarea dacă nu au autovehicule echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. Potrivit OUG Nr. 195/2002, cu modificările și completările ulterioare, șoferii au obligația ca la întâlnirea indicatoarelor rutiere care afișează ilustrația „Lanțuri antiderapante” (în condiții de ninsoare, gheață sau polei) să-și echipeze autoturismele cu lanțuri de zăpadă, în caz contrar riscând amenzi din partea organelor abilitate. În județul Caraș-Severin, aceste indicatoare sunt montate la intrarea pe toate drumurile județene care fac legătura cu zona montană.

Atenție, viscol și vizibilitate redusă pe drumurile montane!​În zonele montane din Caraș-Severin circulația se desfășoară cu dificultate, având în vedere Codul Galben de vânt și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie, valabil până luni. În zonele înalte este ceață, iar vizibilitatea este extrem de redusă. Operatorii de deszăpezire acționează cu toate utilajele din dotare, iar după oprirea ninsorii se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. Pe DJ 608A, spre Muntele Mic, pe o porțiune de 500 de metri se circulă pe o singură bandă, dar se lucrează la remedierea situației.Recomandăm conducătorilor auto să circule cu maximă prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să evite deplasarea dacă nu au autovehicule echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. Amintim participanților la trafic faptul că, potrivit OUG Nr. 195/2002, cu modificările și completările ulterioare, au obligația ca la întâlnirea indicatoarelor rutiere care afișează ilustrația ”Lanțuri antiderapante” , (în condiții de ninsoare, gheață sau polei) să-și echipeze autoturismele cu lanțuri de zăpadă, în caz contrar riscând amenzi din partea organelor abilitate. În județul Caraș-Severin, aceste indicatoare sunt montate la intrarea pe toate drumurile județene care fac legătura cu zona montană.Pe celelalte drumuri nu au fost semnalate probleme, dar se circulă în condiții de iarnă. ​Pentru reclamații și informații asupra stării drumurilor, cărășenii pot apela în orice moment următoarele numere de telefon:Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă . 0255 213212,Drumurile Naționale: 0255 513131 (Caransebes) si 0252 361451 (Orsova), precum și pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la secțiunea "harta rutiera", aplicând recomandările site-ului.

Publicată de Drumuri Județene Caraș – Severin pe Duminică, 5 ianuarie 2020

​Pentru reclamații și informații asupra stării drumurilor, cărășenii pot apela în orice moment următoarele numere de telefon: 0255213212 (Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă), 0255513131 (Drumurile Naționale Caransebeș) și 0252361451 (D.N. Orșova).

Facebook Comments
Continuați
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite