Viscol și vizibilitate redusă pe drumurile montane din Caraș-Severin

„Atenție, viscol și vizibilitate redusă pe drumurile montane!”, avertizează Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, după ninsorile din ultimele ceasuri.

​În zonele montane din Caraș-Severin circulația se desfășoară cu dificultate, având în vedere Codul Galben de vânt și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie, valabil până luni (6 ianuarie, ora 6), informează Direcția de Drumuri Județene. „În zonele înalte este ceață, iar vizibilitatea este extrem de redusă. Operatorii de deszăpezire acționează cu toate utilajele din dotare, iar după oprirea ninsorii se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. Pe DJ 608A, spre Muntele Mic, pe o porțiune de 500 de metri se circulă pe o singură bandă, dar se lucrează la remedierea situației”, se precizează într-un comunicat al DDJ. Pe celelalte drumuri nu au fost semnalate probleme, dar se circulă în condiții de iarnă.

Drumarii recomandă conducătorilor auto să circule cu maximă prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să evite deplasarea dacă nu au autovehicule echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. Potrivit OUG Nr. 195/2002, cu modificările și completările ulterioare, șoferii au obligația ca la întâlnirea indicatoarelor rutiere care afișează ilustrația „Lanțuri antiderapante” (în condiții de ninsoare, gheață sau polei) să-și echipeze autoturismele cu lanțuri de zăpadă, în caz contrar riscând amenzi din partea organelor abilitate. În județul Caraș-Severin, aceste indicatoare sunt montate la intrarea pe toate drumurile județene care fac legătura cu zona montană.

https://www.facebook.com/comandamentdeiarnaddjcs/videos/622834301797050/?__tn__=kC-R&eid=ARC7IMs1MU3i9qmhc1KpkXfjYx5BcXcllX18MhaKRSIgGFBCgDUQ5XCEvMtjcNp71tL82V5LbXIiLJsT&hc_ref=ARSr-PVzrXVFzt978Hl2gMrs_b1ykjJA-WxX8zk4yQqhrX_iOWrpiUEwm26JWc8xfgs&fref=nf

​Pentru reclamații și informații asupra stării drumurilor, cărășenii pot apela în orice moment următoarele numere de telefon: 0255213212 (Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă), 0255513131 (Drumurile Naționale Caransebeș) și 0252361451 (D.N. Orșova).

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available