Suntem prezenți și pe

Actualitate

Viscol și vizibilitate redusă pe drumurile montane din Caraș-Severin

Publicat cu

în

„Atenție, viscol și vizibilitate redusă pe drumurile montane!”, avertizează Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, după ninsorile din ultimele ceasuri.

​În zonele montane din Caraș-Severin circulația se desfășoară cu dificultate, având în vedere Codul Galben de vânt și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie, valabil până luni (6 ianuarie, ora 6), informează Direcția de Drumuri Județene. „În zonele înalte este ceață, iar vizibilitatea este extrem de redusă. Operatorii de deszăpezire acționează cu toate utilajele din dotare, iar după oprirea ninsorii se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. Pe DJ 608A, spre Muntele Mic, pe o porțiune de 500 de metri se circulă pe o singură bandă, dar se lucrează la remedierea situației”, se precizează într-un comunicat al DDJ. Pe celelalte drumuri nu au fost semnalate probleme, dar se circulă în condiții de iarnă.

Drumarii recomandă conducătorilor auto să circule cu maximă prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să evite deplasarea dacă nu au autovehicule echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. Potrivit OUG Nr. 195/2002, cu modificările și completările ulterioare, șoferii au obligația ca la întâlnirea indicatoarelor rutiere care afișează ilustrația „Lanțuri antiderapante” (în condiții de ninsoare, gheață sau polei) să-și echipeze autoturismele cu lanțuri de zăpadă, în caz contrar riscând amenzi din partea organelor abilitate. În județul Caraș-Severin, aceste indicatoare sunt montate la intrarea pe toate drumurile județene care fac legătura cu zona montană.

Atenție, viscol și vizibilitate redusă pe drumurile montane!​În zonele montane din Caraș-Severin circulația se desfășoară cu dificultate, având în vedere Codul Galben de vânt și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie, valabil până luni. În zonele înalte este ceață, iar vizibilitatea este extrem de redusă. Operatorii de deszăpezire acționează cu toate utilajele din dotare, iar după oprirea ninsorii se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. Pe DJ 608A, spre Muntele Mic, pe o porțiune de 500 de metri se circulă pe o singură bandă, dar se lucrează la remedierea situației.Recomandăm conducătorilor auto să circule cu maximă prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să evite deplasarea dacă nu au autovehicule echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. Amintim participanților la trafic faptul că, potrivit OUG Nr. 195/2002, cu modificările și completările ulterioare, au obligația ca la întâlnirea indicatoarelor rutiere care afișează ilustrația ”Lanțuri antiderapante” , (în condiții de ninsoare, gheață sau polei) să-și echipeze autoturismele cu lanțuri de zăpadă, în caz contrar riscând amenzi din partea organelor abilitate. În județul Caraș-Severin, aceste indicatoare sunt montate la intrarea pe toate drumurile județene care fac legătura cu zona montană.Pe celelalte drumuri nu au fost semnalate probleme, dar se circulă în condiții de iarnă. ​Pentru reclamații și informații asupra stării drumurilor, cărășenii pot apela în orice moment următoarele numere de telefon:Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă . 0255 213212,Drumurile Naționale: 0255 513131 (Caransebes) si 0252 361451 (Orsova), precum și pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la secțiunea "harta rutiera", aplicând recomandările site-ului.

Publicată de Drumuri Județene Caraș – Severin pe Duminică, 5 ianuarie 2020

​Pentru reclamații și informații asupra stării drumurilor, cărășenii pot apela în orice moment următoarele numere de telefon: 0255213212 (Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă), 0255513131 (Drumurile Naționale Caransebeș) și 0252361451 (D.N. Orșova).

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație45 de minute în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție4 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație14 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație15 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social21 de ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Cele mai citite