Viteză excesivă, depășiri periculoase și șoferi băuți pe șoselele din Caraș-Severin. Aproape 900 de amenzi și 60 de permise reținute, într-o săptămână

 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au desfășurat, pe parcursul săptămânii trecute, acțiuni în trafic cu scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Polițiștii au aplicat 886 de sancțiuni contravenționale, aproape jumătate dintre acestea fiind pentru depășirea limitelor de viteză legală.

 

„Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

CITEȘTE ȘI: Inconștiență și tupeu. Un reşiţean de 39 de ani – reținut de polițiști după ce a fost prins de trei ori beat la volan în mai puțin de zece ore

 

În total, polițiștii au dat 886 de amenzi pentru nerespectarea normelor în vigoare privind circulația pe drumruile publice. Cele mai multe, 418, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. De asemenea, au mai fost amendați șoferi care au efectuat depășiri neregulamentare și care au urcat băuți la volan. „26 de șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea și șase care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație în aerul expirat de până la 0,40 mg/l alcool pur, și alți 16 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, precizează Alina Boeru. Nu au scăpat de amenzi nici alți participanți la trafic. Este vorba despre 35 de bicicliști, 25 de pietoni și șapte căruțași care au fost sancționați contravențional pentru încălcarea regulilor rutiere.

 

De asemenea, pentru abaterile constatate, polițiștii au reținut în vederea suspendării 60 de permise de conducere și au retras 20 de certificate de înmatriculare.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite