„Voi încerca să mă calific la Olimpiada din Paris 2024 cu clubul CSM Reșița”. Campionul Daniel Crista dă startul înființării unei secții de ciclism în orașul natal!

 

Vestea ne-a fost adusă astăzi de către reprezentanții municipalității reșițene, după discuțiile ce au avut loc la primărie între Daniel Crista, ciclistul medaliat în competiții naționale, europene și mondiale, și primarul Ioan Popa.

 

„Am decis să deschid secția de ciclism în orașul natal, la clubul CSM REȘIȚA. Cred că este un proiect foarte important pentru ciclismul din județ dar și din țară. Eu voi încerca să mă calific la Olimpiada din Paris 2024 cu clubul CSM REȘIȚA, voi da speranțe multor sportivi și voi încerca să îndrum mulți sportivi pe acest drum! Proiectul va crește în fiecare an, voi legitima sportivi și voi încerca să fac o echipă de juniori pe viitor.’’, transmite Daniel Crista, printr-un mesaj postat de municipalitate pe pagina de facebook Deschide Reșița. Ocazie cu care reprezentanții Primăriei confirmă că inițiativa campionului reșițean va fi sprijinită de administrația locală: „Cu bucurie și speranță vă anunțăm că Primăria Reșița sprijină inițiativa tânărului reșițean Daniel Crista înființarea secției de ciclism la clubul CSM!”

 

Daniel Crista a început ciclismul la 16 ani, în Reșița, împreună cu prietenii săi de la Bike Attack. Povestește chiar el cum s-a întâmplat: „Într-o zi ne-am gândit să mergem pe biciclete până la Roșia Montană, era un festival acolo, «Salvați Roșia Montană» și așa a început toată nebunia asta cu ciclismul. Primul concurs a fost în 2008 la Valea Lui Liman și de atunci nu îmi mai aduc aminte să fac altceva în afară de sport! Am fost legitimat la cluburile Dinamo, Petrolul, BikeXpert, Tușnad Cycling Team, în 2017 am fost la o echipă din Danemarca, Christina Jewelry Watches pro Cycling Team și ultimul club la care am activat a fost CSA Steaua București”.

 

În cei 15 ani de ciclism de performanță, Daniel Crista a obținut rezultate care aveau să-l plaseze în topul mondial al cicliștilor. Multiplu campion național, a fost medaliat cu bronz în 2020 la European Track Championship și cu aur în 2021 la World Cup Columbia, în același an reușind să se claseze pe primul loc în Grand Prix-ul de la Presov.

 

CITEȘTE ȘI: 80 de ani a așteptat România un asemenea rezultat! L-a obținut acum, în 2020, reșițeanul Daniel Crista!

 

Odată cu acel loc 3 în proba pe puncte de la Europenele de Ciclism pe Pistă de la Plovdiv, reșițeanul Daniel Crista câștiga prima medalie pentru România, în cei 80 de ani de istorie a Federației de Ciclism, la Velodrom, la un Campionat European. „Daniel, alături de alt tânăr împătimit de ciclism, Cătălin Gavrilă, pot fi adevărați promotori ai ciclismului de masă printre reșițeni. Astfel de exemple, de tineri dedicați, merită tot sprijinul și admirația noastră!”, spunea atunci primarul Popa, anticipând parcă revenirea acasă a lui Crista. Căruia acum Primăria îi transmite: „Bine-ai revenit în Reșița, Daniel Crista! Keep up the good work!”

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite