UPDATE. Vreme caniculară în Caraș-Severin încă două zile

 

Temperaturile ar urma să urce azi și mâine în Caraș-Severin la 37-39 de grade, potrivit codului galben de caniculă emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

 

După ce maximele de ieri au fost de 34-36 de grade în șapte județe din Banat, Crișana și Oltenia, codul galben de caniculă anunțat de ANM, în vigoare încă două zile, indică o creștere a temperaturilor.

 

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va intensifica în vestul și sud-vestul țării, astfel încât disconfortul termic va fi și mai pronunțat. În aceste zone, care includ și județul Caraș-Severin, temperaturile maxime vor ajunge marți, 13 iulie, și miercuri, 14 iulie, la 37-39 de grade. „Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade”, semnalează ANM.

Începând din 15 iulie, conform prognozei meteo pentru următoarele zece zile, în Banat valorile termice vor marca o scădere semnificativă, cu maxime cuprinse între 28 şi 31 de grade, respectiv cu temperaturi minime în jurul a 17 grade. Vor fi și ploi de scurtă durată, dar cu o probabilitate ridicată, totuși, de averse pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 15-17 iulie.

 

UPDATE, ora 13.00

 

Pentru zona de vest a județului Caraș-Severin, ANM a emis în urmă cu câteva minute cod portocaliu de caniculă. „În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin (vezi harta de mai jos, n.r.) disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22…20 de grade”, se arată în avertizarea meteorologică, valabilă pentru 13 și 14 iulie.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available