Au început înscrierile pentru admiterea la facultate. Primarul Ioan Popa: „Alege UBB Reșița! Studiază la tine acasă!”

 

Astăzi, 12 iulie, au început înscrierile pentru sesiunea de admitere din această vară la Centrul Universitar UBB Reșița, din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

 

Înscrierile pentru admiterea la Centrul Universitar UBB Reșița se fac online, prin intermediul platformei https://admitere2021.ubbcluj.ro/. Totodată, în perioada 12-23 iulie, de luni până vineri, în incinta UBB Reșița au fost organizate centre de asistență pentru înscrierea online a candidaților. „Înscrie-te de luni, 12 iulie! Te ajutăm pas cu pas să te înscrii online la facultate. Dacă ai nevoie de asistență, suntem în incinta CU UBB Reșița (Campus Cafe, corp D), pentru a-ți oferi informațiile suplimentare de care ai nevoie!”, transmit reprezentanții Centrului Universitar din Reșița tinerilor care doresc să devină studenți ai instituției de învățământ din capitala Banatului Montan. La rândul său, primarul Ioan Popa le recomandă absolvenților de liceu din Caraș-Severin care vor să urmeze cursurile unei facultăți să opteze pentru Centrul Universitar UBB din municipiu: „Alege UBB Reșița! Studiază la tine acasă! Avem nevoie de tineri performanți!”.

 

La Centrul Universitar UBB Reșița funcționează Facultatea de Inginerie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu perioada de înscrieri cuprinsă între 12 și 23 iulie, și Departamentul de Administrarea Afacerilor al Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul aceleiași universități, la care înscrierile se pot face din 12 până în 16 iulie. De asemenea, sunt disponibile programe de studii la alte patru facultăți ale UBB – Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării; Sociologie şi Asistenţă Socială; Educaţie Fizică şi Sport; Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei –, cu aceeași perioadă alocată înscrierilor: 12-16 iulie.

 

CITEȘTE ȘI: Admiterea la Centrul Universitar din Reșița, după regulile și criteriile Universității Babeș-Bolyai

 

Facultatea de Inginerie de la Reșița va avea, în anul universitar 2021-2022, trei domenii de licență: Inginerie mecanică, Inginerie electrică și Științe inginerești aplicate. În cadrul acestora, absolvenții de liceu cu diplomă de Bacalaureat au la dispoziție patru specializări: Inginerie mecanică, Electromecanică, Informatică aplicată în inginerie electrică și Informatică industrială. Pe 24 iulie vor fi afișate rezultatele inițiale și vor putea fi depuse contestațiile, doar online, la adresa admitere.eng@ubbcluj.ro. Rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iulie, după confirmarea locurilor de către candidații declarați admiși.

 

La Departamentul de Administrarea Afacerilor Reșița sunt disponibile trei specializări: Economia comerţului, turismului şi serviciilor; Contabilitate şi informatică de gestiune și Marketing. Celelalte patru specializări de la Reșița, aparținând tot de facultăți din cadrul UBB, sunt următoarele: Administrație Publică (Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării); Asistență Socială (Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială); Educaţie Fizică şi Sportivă (Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport) și Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei).

 

Admiterea la Centrul Universitar din Reșița se organizează în conformitate cu regulamentul unitar de admitere aprobat de Senatul Universităţii Babeș-Bolyai. Un candidat poate participa concomitent la admitere la mai multe domenii/programe de studii/specializări din Universitatea Babeş-Bolyai sau din alte instituţii de învăţământ superior, în condiţiile stabilite de senatele acestora, dar poate fi admis la o singură specializare/un singur program de studii pe locuri finanţate de la bugetul de stat. Excepţie fac olimpicii internaţionali, care pot beneficia de două specializări/programe finanţate de la bugetul de stat.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available