Weekendul șoferilor indisciplinați. Polițiștii cărășeni au constatat peste 600 de încălcări ale legislației rutiere

 

Viteză peste limitele legale, conducerea mașinii sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe interzise, depășiri neregulamentare, lipsa centurii de siguranță sunt principalele abateri constatate și sancționate de polițiști în cadrul acțiunilor desfășurate la sfârșitul săptămânii pe drumurile publice din Caraș-Severin.

 

Verificările făcute de polițiștii cărășeni în perioada 6-8 august pe drumurile publice din județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere s-au soldat cu 601 sancțiuni contravenționale, dintre care 407 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum și 74 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 47 de permise de conducere reținute în vederea suspendării și 13 certificate de înmatriculare retrase.

 

„20 de șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, zece conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0,40 mg/l alcool pur, și alți opt care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, informează IPJ Caraș-Severin într-un comunicat de presă.

 

CITEȘTE ȘI: Record de amenzi pe drumurile publice din Caraș-Severin: peste 180 în numai două ore!

 

De asemenea, polițiștii cărășeni au constatat nouă infracțiuni la regimul rutier, dintre care trei privind conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și una privind conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe. În acest ultim caz este vorba despre un bărbat de 34 de ani din județul Timiș, depistat sâmbătă, 7 august, pe DN 67D, în zona 7 Izvoare din stațiunea Băile Herculane. „Din verificări s-a stabilit că inspecția tehnică periodică a autovehiculului figura expirată din luna iunie 2021. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu consumase băuturi alcoolice, însă la testarea drugtest, aparatul a indicat rezultat pozitiv pentru una dintre substanțele psihoactive. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice”, precizează reprezentanții IPJ Caraș-Severin. Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența unor substanțe interzise și a fost amendat cu 2.900 lei pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul al cărui termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat. De asemenea, polițiștii au reținut permisul de conducere al bărbatului și au retras certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available