Zeci de salariați ai UEMR își caută drepturile financiare în instanță! Tribunalul Caraș-Severin le-a dat câștig de cauză, obligând UEMR la plata a 1,5 milioane de lei!

Tribunalul Caraș-Severin a dat câștig de cauză celor peste 40 de angajați ai Universității Eftimie Murgu Reșița care s-au considerat prejudiciați cu peste 1,5 milioane de lei de către UEMR. Instanța a dispus chiar anularea a două hotărâri adoptate de Senatul universitar, considerate ilegale!

Procesul de la Secția I Civilă din cadrul Tribunalului Caraș-Severin a început în iunie 2019, reclamanți fiind Sindicatul FIRES din UEMR și 42 de angajați ai Universității reșițene, cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic. Totul a pornit de la niște hotărâri adoptate în aprilie 2019 de Consiliul de Administrație al UEMR (HCA nr. 1/22 din 25.04.2019) și de Senatul universitar (HS nr. 90 și 92 din 2019), prin care se aproba reducerea programului de lucru în UEMR pentru întregul personal. Săptămâna de lucru era astfel redusă la doar 4 zile (de luni până joi), cu reducerea corespunzătoare a salariilor.

„Din data de 1 mai 2019, fără a consulta sindicatul, în cadrul unei comisii paritare fictive, conducerea Universității din Reșița a decis diminuarea săptămânii de lucru de la 5 la 4 zile și a salariilor cu 20%. Sindicatul FIRES, prin Casa de Avocatura Iuhasz & Asociaţii din Timișoara, a acționat în justiție UEMR-ul și, prin decizia 1400 din 18.10.2019, am câștigat în primă instanță. Este vorba de 42 de persoane, subsemnatul și 41 de colegi, care am acționat în justiție și care am câștigat. Din 1 mai până în 18 octombrie 2019 conducerea UEMR are să ne returneze celor 42 de persoane o sumă totală de aproximativ 1,54 milioane de lei, conform sentinței Tribunalului Caraș-Severin. În prezent, procesul se află la Curtea de Apel Timișoara”, ne-a declarat Cristian Rudolf, liderul Sindicatului FIRES.

Sentința dată de Tribunalul Caraș-Severin a fost atacată de UEMR la Curtea de Apel Timișoara, dosarul aflându-se din 7 ianuarie 2020 la Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale din cadrul instanței timișene.

Iată doar câteva nume din lista cadrelor didactice care au dat în judecată Universitatea reșițeană: GILBERT RAINER GILLICH, SAVA IANICI, GABRIEL DINU, CODRUŢA OANA HAMAT, GHEORGHE POPOVICI, EUGEN RĂDUCA, VENERA CRISTINA MANCIU, CRISTIAN RUDOLF, SIMONA-ALINA-ZORA STANCOVICI.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available