Ziua Drapelului Naţional. La Reșița, programul va cuprinde o serie de evenimente organizate în premieră

 

Manifestările prilejuite de Ziua Drapelului Național se vor desfășura sâmbătă, 26 iunie, cu începere de la ora 10.00, în Parcul Tricolorului din cartierul Govândari.   

 

Programul manifestărilor dedicate Zilei Drapelului Național va începe cu ceremonialul militar care cuprinde: primirea onorului şi salutul Drapelului de Luptă de către prefectul judeţului Caraş-Severin, urmată de alocuţiuni. Apoi, va avea loc primirea drapelului pentru înălţarea pe catarg, binecuvântarea şi sărutul drapelului, înalţarea acestuia şi intonarea imnului de stat. Ceremonialul se va încheia la ora 11.00 cu defilarea gărzii de onoare.

 

„În premieră, acţiunile din acest an vor cuprinde, pe lângă ceremonialul militar, şi o expoziţie a autospecialelor aflate în dotarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, o prezentare a câinilor de intervenţie precum şi un moment artistic susţinut de elevi ai Liceului de Arte din Reşiţa. La final, cei mici vor avea parte de surprize. Pe această cale, adresăm invitaţia tuturor cetăţenilor, militarilor în rezervă şi în retragere, veteranilor de război, de a participa la manifestările dedicate sărbătoririi simbolului nostru identitar – drapelul naţional”, transmite Instituția Prefectului, organizator al evenimentului, alături de Garnizoana Reşiţa – Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin și în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic”.

 

Organizatorii precizează că manifestările se vor desfășura respectând regulile de distanțare fizică și socială, prevăzute de reglementările în vigoare la nivel național, privind prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

 

Sursă foto: arhivă

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite