A încercat să intre în sediul poliției prezentând certificatul verde al altei persoane. În loc de cazierul judiciar dorit, s-a ales cu un dosar penal

 

Un tânăr de 20 de ani din comuna Cornea este cercetat penal pentru fals privind identitatea, după ce a încercat să se folosească de certificatul digital european COVID al altei persoane pentru a intra în sediul Poliției Municipiului Caransebeș. 

 

În cursul zilei de ieri, 2 noiembrie, un tânăr de 20 de ani din comuna Cornea s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Caransebeș pentru eliberarea unui certificat de cazier judiciar. Pentru a i se permite accesul în instituție, a prezentat un certificat digital european COVID, care, însă, în urma verificării identității, s-a dovedit a fi al unei alte persoane. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals privind identitatea, au întocmit dosar penal pe numele tânărului și continuă cercetările în acest caz.

 

Reprezentanții Insepctoratului de Poliție Județean Caraș-Severin reamintesc faptul că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, accesul persoanelor, cu excepția angajaților, a participanților în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale, administrativ-jurisdicționale și a celor administrative din motive de ordine și siguranță publică în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite