Amenzi de 20.000 de lei pentru resturile de păsări aruncate pe câmp, între Bocșa și Doclin

Atât Garda de Mediu, cât și Direcția Sanitar Veterinară au efectuat controale după ce pe rețele de socializare și ulterior în presă au apărut imagini greu de privit, cu mormane de resturi de păsări în descompunere, aruncate în câmp. 

Inspectorii sanitar-veterinari care s-au deplasat în zona în care erau aruncate resturile provenite din prelucrarea cărnii de pasăre, un fond de vânătoare aflat în extravilanul comunei Doclin, au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei societății comerciale care a depozitat deșeurile de origine animală ilegal, într-un loc neautorizat, deși, potrivit documentelor prezentate, are contract cu o unitate de procesare a deșeurilor de acest gen. Reprezentanții DSV Caraș-Severin au dispus, totodată, igenizarea zonei.

Garda de Mediu, sancțiuni mai blânde

La rândul lor, și comisarii de mediu s-au autosesizat după apariția imaginilor pe rețelele de socializare. „La data controlului s-a constatat că pe un teren aflat în extravilanul comunei Doclin, în aria Fondului de Vânătoare nr. 72 Berzovia-Ocna, situat în județul Caraș-Severin, au fost depuse deșeuri animale, subproduse din tranșări: oase de pui, rezultate în urma prelucrării cărnii de pasăre, direct pe sol, în locuri neorganizate și neautorizate în acest scop”, informează Senina Dreve, comisar-șef Garda de Mediu Caraș-Severin.

Drept urmare, operatorul economic care a livrat deșeurile de origine animală a fost amendat cu 4.000 de lei, iar administratorul fondului de vânătoare pe suprafața căruia au fost depozitate resturile, tot cu 4.000 de lei.

Și totuși, cine a încălcat legea?

DSV și Garda de Mediu au evitat să comunice numele agentului economic și cel al administratorul fondului de vânătoare sancționați.

Cunoscut fiind, însă, cine sunt principalii procesatori de carne din zonă și dacă ținem cont și de ce anume povestesc localnicii pe rețelele de socializare, nu credem că greșim dacă spunem că sereleul amendat este Collini, Collini Com, Collini-Avis sau Jumbo Com, firme având aceiași patroni și care, conform ultimelor bilanțuri depuse la Finanțe, au înregistrat împreună o cifră de afaceri anuală de 50 de milioane de euro. Administratorul fondului de vânătoare din zonă, conform unui ordin semnat de fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, este Asociația Collini 2011. Deci, cam despre asta vorbim.

CITEȘTE ȘI: Focar de infecție: Sute de kilograme de resturi de pui și găini aruncate pe un câmp, între Bocșa și Doclin

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available