Medicul reșițean Ema Pascal și-a onorat meseria în misiunea din Italia. Comisia Europeană: „Mulțumim, România!”

Reprezentanța Comisiei Europene în România a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de mulțumire la adresa României, după ce misiunea medicală din Italia a revenit acasă.

„Mulțumim, România!

Echipa de medici și asistenți români care a oferit ajutor Italiei, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE, s-a întors acasă.
România este primul stat membru care găzduiește rezerva strategică de echipamente medicale rescEU”, scrie Reprezentanța CE în România.
Printre medicii ce au compus această misiune a fost și medicul reșițean Ema Pascal, despre care resita.ro a scris aici și aici.

Echipa medicală a fost adusă de un avion militar pe Aeroportul Otopeni, unde a fost întâmpinată de către oficiali, în frunte cu premierul Ludovic Orban și ambasadorul Italiei la București. De la București, un elicopter a transportat o parte din echipa medicală a misiunii la Timișoara.
Pentru medicul Ema Pascal urmează 14 zile de carantină, după care aceasta va reveni pe Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Reșița.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite