UPDATE. Bursa zvonurilor credibile: Caraș-Severinul va avea deputat UDMR!

Ultimele simulări privind repartiția mandatelor de parlamentari indică faptul că mandatul 5 la deputații de Caraș-Severin va ajunge la UDMR! Până ieri, simulările puneau același mandat în dreptul AUR.

În Caraș-Severin, UDMR a înregistrat la alegerile din 6 decembrie 387 de voturi (0,51%) la Camera Deputaților și 452 (0,58%) la Senat. Primul candidat pe lista de la Cameră este Attila Kelemen.

CITEȘTE ȘI: În Caraș-Severin, niciun mare învingător: PNL și PSD s-au bătut reciproc!

Nu ar fi prima oară când UDMR câștigă mandat de parlamentar într-un județ în care a obținut doar câteva sute de voturi. Prima oară s-a întâmplat în anul 1996, când Lorinczi Iuliu devenea senator de Girgiu cu circa 200 de voturi. Ultima ciudățenie asemănătoare datează chiar de la precedentele alegeri parlamentare, acelea din 2016, când Antal Janos Istvan, cu 398 de voturi, primea mandat de deputat de Constanța.

Până la anunțarea de către Biroul Electoral Central a rezultatelor finale de la alegerile din 6 decembrie, însă, orice se poate întâmpla. Un singur lucru e cert: mandatele de parlamentari nu pot ajunge decât la partidele care au obținut scoruri de cel puțin 5% la nivel național. Potrivit ultimelor comunicate oficiale, acestea sunt: PSD, PNL, USR PLUS, AUR, UDMR.

CITEȘTE ȘI: (Ca și) deputata AUR Letiția Aman (ex-PNȚCD): „Caraș-Severin va avea altă față!”

UPDATE, ora 20.20

Biroul Electoral Central a finalizat centralizarea voturilor din toate secțiile de votare. Rezultatele prezentate de BEC, înainte de contestații, sunt următoarele:

Camera Deputaților: PSD – 28,90%, PNL – 25,19%, USR-PLUS – 15,37%, AUR – 9,08%, UDMR – 5,74%, PMP – 4,82%, PRO ROMÂNIA – 4,09%. Senat: PSD – 29,32%, PNL – 25,58%, USR-PLUS – 15,86%, AUR – 9,17%, UDMR – 5,59%, PMP – 4,93%, PRO ROMÂNIA – 4,13%.
Potrivit ultimelor simulări privind repartizarea mandatelor, PNL și PSD vor avea în Caraș-Severin câte un mandat de senator și două de deputați, iar UDMR, un mandat de deputat.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite