CANIBALIZARE PESEDISTĂ. Hurduzeu, acuzat de fals și uz de fals în favoarea lui Mocioalcă!

Ceea ce anunța liberalul Marcel Vela în septembrie, că pesediștii „se vor canibaliza între ei” pentru a prinde loc eligibil pe listele pentru alegerile parlamentare, se întâmplă acum în Caraș-Severin. Apariția peste noapte a lui Ion Mocioalcă în fruntea listei PSD pentru Senat a declanșat un scandal-monstru în Organizația județeană PSD.

Cu ore bune înaintea „marelui anunț”, resita.ro dezvăluia ce se pune la cale: „Surse social-democrate ne-au dezvăluit că numele lui Ion Mocioalcă, secretar general al PRO România, a fost pronunțat în aceste zile la nivelul conducerii centrale a PSD, când au început discuțiile despre listele de candidați PSD din Caraș-Severin pentru alegerile parlamentare. Ni se spune că Mocioalcă ar fi dispus să revină instant în PSD, dacă i se va oferi loc eligibil la scrutinul din 6 decembrie. Socoteala acestuia ar fi fost ca alegerile interne din organizația județeană a PSD să-l plaseze pe locul 1 la Senat pe Cătălin Hogea. Acesta, om de încredere al lui Mocioalcă, ar fi urmat să accepte cedarea locului pentru maestrul său și astfel conducerea PSD avea de parafat o simplă formalitate. Hogea a pierdut însă la un vot competiția din partid cu Ioan Crina, situație care a (cam) încurcat calculele apropiaților lui Mocioalcă – Silviu Hurduzeu, Marius Damian, Cătălin Hogea. Va fi dispus Crina să renunțe la un posibil loc eligibil pentru Senat? Greu de crezut! Ce vor decide liderii PSD vom afla cât de curând. Chestiune de ore…”.

Trecerea lui Mocioalcă de la PRO România la PSD, direct în capul listei cărășene pentru Senat, avea să fie anunțată ieri după-amiază. Iar azi aflăm exact ceea ce anticipaserăm noi: că Ioan Crina nu este dispus să renunțe la locul 1 pe listă, obținut în cadrul alegerilor interne din partid.

Lista depusă de Hurduzeu la București, alta decât lista votată în județ!

Vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Ioan Crina, a declarat azi (pentru caon.ro) că „prezenţa lui Ion Mocioalcă pe liste nu a fost votată de nici un for al partidului, ci asumată de preşedintele interimar Silviu Hurduzeu. Deşi în Biroul Politic Judeţean, legal constituit, a fost votată o altă listă, Hurduzeu a ales să trimită conducerii centrale spre validare o listă pe care era trecut şi Ion Mocioalcă. Pentru că nu a respectat deciziile forului judeţean, eu, în şedinţa de birou a organizaţiei, i-am cerut demisia, lucru pe care îl fac acum şi public. Nu cred că mai poţi fi preşedinte, chiar şi interimar, când nu respecți deciziile unui for al partidului, când nu respecţi ce au votat oamenii de lângă tine. Şi cred că, pe viitor, Silviu Hurduzeu nu mai poate emite vreo pretenţie de şef al PSD Caraş-Severin după tot ce a făcut“.

Ioan Crina nu doar că îi cere demisia președintelui Hurduzeu, ci își exprimă și convingerea că, odată intrat în Parlament prin intermediul PSD, Mocioalcă se va muta iar în barca nașului Victor Ponta! „Părerea mea este că Ion Mocioalcă a venit la PSD nu ca să continue vreun proiect, aşa cum am văzut că a declarat, ci să ia un mandat de senator şi să se întoarcă înapoi la PRO România. Doar acolo este naşul Ponta, nu aici în PSD Caraş-Severin. Mocioalcă şi-a urmărit mereu doar interesul, un interes care nu are multe în comun cu PSD Caraş sau cu judeţul Caraş-Severin“, spune Crina, nu înainte de a scoate în evidență încă un aspect, bazat pe notorietatea negativă a lui Mocioalcă: „Prezenţa pe lista pentru parlamentare a lui Ion Mocioalcă va reprezenta un dezastru pentru Organizaţia PSD Caraş-Severin”. Și tare credem că Ioan Crina știe ce spune când face un astfel de pronostic.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite