Caraș-Severinul, la a patra zi consecutivă cu noi cazuri de COVID-19!

Astăzi, 4 iulie, se înregistrează a patra zi la rând în care numărul cazurilor de COVID-19 din Caraș-Severin continuă să crească. Vestea bună, pentru că există totuși și o astfel de veste, este că pe secțiile ATI din opt județe nu se află internat niciun bolnav cu COVID-19, Caraș-Severinul fiind unul dintre acestea.

Șapte pacienți infectați cu noul coronavirus sunt internați în unități spitalicești din județul nostru: 6 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, toți aflându-se în Secția Boli Infecțioase a Staționarului 3, și 1 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Unul dintre aceștia, prezentând simptome ușoare, a fost internat în ultimele 24 de ore, după ce testul COVID-19 i-a ieșit pozitiv, potrivit DSP. Este un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Valeapai, care fusese izolat la domiciliu ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate după depistarea cazului din 25 iunie. Ambii sunt din grupul de cărășeni care făcea naveta cu microbuzul la abatorul de lângă Timișoara.

Toate cele 6 cazuri de la spitalul din Reșița au într-un fel legătură între ele. Patru persoane sunt din Bocșa, bărbatul de 50 de ani confirmat în urmă cu o săptămână, mama acestuia, șoferul microbuzului cu care se făcea naveta la locul de muncă din județul Timiș și mama acestuia, iar celelalte două sunt din satele Ersig (comuna Vermeș) și Valeapai (comuna Ramna) – femeia de 52 de ani care mergea zilnic la același abator, dar cu alt microbuz, și respectiv bărbatul de 33 de ani internat în ultimele 24 de ore. În spitalul din Caransebeș se află o femeie de 54 de ani din Teregova, care nu are nicio legătură cu pacienții internați la Reșița.

CITEȘTE ȘI: 6 bolnavi cu COVID-19 spitalizați în Caraș-Severin. 5 la Reșița, 1 la Caransebeș

De la începutul pandemiei, în județul nostru au fost testate 1.972 persoane (dintre care două în ultimele 24 de ore), 119 fiind depistate pozitiv, 6 în ultimele patru zile. Au fost vindecate și externate 104 persoane, pe când 8 au decedat, dintre care una din alte cauze, noncovid (cazul de la Măureni). Pe secțiile de Terapie Intensivă din Caraș-Severin nu se află niciun pacient cu COVID-19, la fel stând lucrurile și în alte șapte județe: Hunedoara, Arad, Alba, Satu Mare, Giurgiu, Constanța, Tulcea. La nivel național, însă, pe ATI sunt 223 pacienți infectați cu SARS-CoV-2. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 416 noi cazuri de îmbolnăvire și 23 de decese (12 bărbați și 11 femei) ale unor pacienți cu COVID-19, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, București, Suceava și Vrancea.

UPDATE, ora 16.40

Surse neoficiale precizează că bărbatul de 33 de ani nu a făcut parte dintre persoanele izolate la domiciliu. A fost internat în urmă cu 48 de ore, i s-a făcut testul, iar „abia ieri a fost sunat și el și familia pentru a se izola! Dar el deja era internat în spital, așteptând rezultatul testului COVID-19”, a precizat o cititoare a ziarului resita.ro. Deoarece accesul la detalii privind cazurile COVID-19 este de cele mai multe ori restricționat presei, iar azi, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al DSP nu a putut fi contactat telefonic, am considerat oportun să revenim cu aceste rânduri.

CITEȘTE ȘI: S-a hotărât! Ștrandurile, terasele, zonele aglomerate – controlate de autorități pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite