Cazul prefectului de Cluj l-a obligat pe ministrul Vela să intre în izolare. „Am respectat măsurile de distanțare”

Ministrul de Interne, cărășeanul Ion Marcel Vela, a intrat la sfârșitul săptămânii trecute în autoizolare, după ce prefectul de Cluj a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Vela a făcut ieri testul de coronavirus.

Săptămâna trecută, în biroul ministrului de Interne, prefectul de Cluj a avut o întrevedere cu Marcel Vela, așa că acesta a apărut pe lista de contacți a prefectului Mircea Abrudean, imediat intrând în autoizolare. Luni, 6 iulie, lui Marcel Vela i-a fost făcut testul și acesta a ieșit negativ, astfel că ministrul a putut să-și reia activitatea.

Aseară mi-a venit că sunt negativ, pentru că am respectat condițiile de distanțare sanitară și am purtat mască”, ne-a declarat astăzi ministrul Marcel Vela.

Mircea Abrudean a declarat că, în urma anchetei epidemiologice realizate de DSP Cluj, s-a stabilit un număr de 12 contacți direcți apropiați pe care i-a avut. Acestora li s-a recomandat autoizolarea la domiciliu.

Prefectul, soția sa și copilul lor de 9 luni sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Abrudean este asimtomatic și va rămâne internat cel puțin 10 zile.

Prefectura Cluj este condusă, în prezent, de subprefectul Irina Munteanu.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite