UPDATE. COVID-19 în Caraș-Severin: Încă (cel puțin) doi reșițeni infectați cu coronavirus

Încă doi reșițeni au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara după ce analizele lor au relevat că au COVID-19.

Este vorba despre un bărbat care a ajuns luni, 23 martie, la Spitalul din Timișoara, după ce analizele acestuia au confirmat prezența coronavirusului. Marți seară s-a aflat, în urma unui scandal-monstru, că o femeie mai în vârstă, venită recent din Spania și aflată în autoizolare, a ajuns cu o sâmbătă înainte la Spitalul Județean de Urgență din Reșița și, deși spitalul are două corturi de triaj epidemiologic, femeia nu ar mai fi ajuns la corturi, ci a fost dusă, se pare, direct la UPU, iar de aici, pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Gestul a generat protestul masiv al personalului medical de pe UPU și de pe Secția ATI abia marți, când s-a aflat că femeia are COVID 19, fiind transportată de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. „Știți că nu am voie să dau informații despre cei depistați pozitiv, ci doar indicații generale, despre virus”, ne-a explicat dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Infecțioase din Timișoara.

Cât o privește pe Alina Stancovici, proaspătul manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, aceasta a refuzat să discute cu noi sau să ne permită accesul în curtea spitalului ori la corturile de triaj epidemiologic, pe motiv că singura voce unică pe tema COVID este Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, și că decizia ca mass-media să nu intre nici măcar în curtea spitalului „este o dispoziție venită de la prefectură”.

La rândul său, Daniel Botgros ne-a transmis că Alina Stancovici nu l-a înștiințat și nici nu i-a cerut acceptul pentru a da vreo declarație publicației și că decizia privind accesul în spitale aparține strict managerilor.

UPDATE. Decesul 13 cauzat de coronavirus e din Caraș-Severin

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite