UPDATE 3. Decesul 13 cauzat de coronavirus e din Caraș-Severin

Femeia despre care scriam marți seară că a fost transportată de la Reșița la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a decedat în această dimineață.

„În această dimineață a fost înregistrat cel de-al 13 lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie din județul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani transferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020
Pacienta nu avea istoric de călătorie și nici nu a fost identificat un contact pozitiv.

– Data decesului: 25/03/2020”, este comunicatul Grupului de Comunicare Strategică pe această temă.

CITEȘTE ȘI: COVID-19 în Caraș-Severin: Încă (cel puțin) doi reșițeni infectați cu coronavirus

UPDATE, ora 12.20

DSP Caraș-Severin vine cu o precizare: Persoana a avut istoric de călătorie, din Spania (Madrid), și s-a aflat în autoizolare la domiciliu din 20 martie a.c. Suferea de afecțiuni preexistente (diabet, fibrilație atrială, cardiopatie ischemică).

UPDATE 2, ora 13.30

Coronavirus în România: 906 cazuri, 13 decese, 86 de pacienți vindecați

144 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate, în ultimele 24 de ore, în țara noastră. 5 pacienți au murit, printre care și o femeie ce fusese internată la Spitalul Județean de Urgență din Reșița și transferată, aseară, la Timișoara.

„Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate. În ultimele 24 de ore, au fost externați 7 pacienți, 4 la București și 3 la Craiova.

De asemenea, până acum, au decedat 13 persoane diagnosticate cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente. Acestea erau internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău. 5 decese au fost înregistrate numai în ultimele 24 de ore.

UPDATE 3, ora 14.15

Situația în Caraș-Severin

Primele persoane intrate în carantină în județul Caraș-Severin au ieșit, astăzi, de sub incidența acestei măsuri. Este vorba despre 18 persoane care au petrecut ultimele 14 zile în spații speciale amenajate pentru carantină. În ultimele 24 de ore, alte 20 de persoane au intrat în carantină, astfel că, în prezent, numărul total a ajuns la 91, iar peste 200 de persoane au ieșit din izolare. Rămân, în continuare, în izolare la domiciliu 1.444 de persoane.

Direcția de Sănătate Publică mai informează că Departamentul pentru Situații de Urgență a alocat câteva sute de echipamente de protecție destinate acțiunilor de intervenție în combaterea infecțiilor COVID-19 în Caraș-Severin: „Astfel, Spitalul Județean de Urgență din Reșița va primi 200 de măști FFP2, 100 de măști FFP3 și 50 de combinezoane de protecție. Spitalului Municipal Caransebeș i s-au alocat 25 de măști FFP2. Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin primește 250 de măști FFP2, 200 de măști FFP3 și 100 de combinezoane de protecție. În același timp, Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin i s-au repartizat 225 măști FFP2, 100 de măști FFP3 și 50 de combinezoane de protecție”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available