COVID-19 în Caraș-Severin. La fiecare 10 testați, unul este pozitiv

DSP Caraș-Severin a anunțat, astăzi, pentru prima dată de la începutul pandemiei, numărul cărășenilor care au fost testați pentru COVID-19. Potrivit datelor oficiale, aproape 0,5% din populația județului a fost testată.

Până la această dată, în Caraș-Severin au fost testate 1.053 de persoane pentru depistarea infecției cu coronavirus, informează DSP. În cazul a 108 persoane, testele au fost pozitive. Dintre aceste persoane, „75 au fost vindecate și externate (30 la Reșița, 37 la Caransebeș și 8 la Timișoara), 6 au decedat și 26 sunt, la această dată, sub tratament în spitale. De asemenea, a mai fost înregistrat un deces al unei persoane confirmate pozitiv, survenit, însă, din alte cauze noncovid”, precizează reprezentanții DSP Caraș-Severin.

A crescut numărul persoanelor izolate și carantinate

Potrivit raportării făcute de DSP Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore, au fost plasate în izolare la domiciliu 25 de persoane, în timp ce alte 14 au ieșit. Numărul total al persoanelor izolate este, în acest moment, de 234. De asemenea, au fost plasate în carantină instituționalizată 10 persoane, numărul total al celor aflați în centrele de carantină din județ fiind 299.

La nivel național, „până astăzi, 8 mai, au fost confirmate 14.811 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.423 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 898 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite