Primarul Ioan Popa caută soluții pentru „zonele rezidențiale comuniste”. Spațiile dintre blocuri vor fi reabilitate

Edilul-șef al Reșiței a contactat o firmă de arhitectură din Timișoara pentru a redesena zonele adiacente blocurilor de locuințe, fie că este vorba despre spații verzi, locuri de joacă, trotuare sau parcări.

„L-am contactat pe arhitectul Rudy Gräf de la Vitamina, o firmă de arhitectură foarte bună din Timișoara, care a lucrat și în Franța sau Germania, să ne facă un ghid de bune practici în tratarea zonelor din cartiere, în microcartiere. Să vedem ce putem face cu aceste zone, pentru că nu este ușor să tratezi câteva mii de metri pătrați dacă nu ai un plan bine pus la punct. Trebuie să știm ce tip de pavele folosim, dacă punem locuri de joacă sau nu, bănci, copaci, gazon, în aceste zone rezidențiale comuniste”, a afirmat primarul Ioan Popa, în cadrul dezbaterii organizate de UrbanizeHub Romania.

CITEȘTE ȘI: Reșița va avea tren-tramvai! Primarul Ioan Popa vrea să transforme orașul în Salzburgul României!

Edilul a decis să abordeze această problemă după ce a început reabilitarea străzilor Parângului, Bielefeld, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu, George Enescu și Gratz din Lunca Pomostului, un proiect în valoare de circa 3 milioane de euro care pune în valoare aceste artere rutiere, dar, totodată, scoate și mai mult în evidență zonele gri din spatele blocurilor.

„Lucrăm la cele 6 străzi din Lunca Pomostului, care unesc bulevardele Revoluția din Decembrie și A.I. Cuza. Aceste 6 străzi vor fi niște străzi de talie vest-europeană, cu piste de biciclete, copaci din 10 în 10 metri, coșuri de gunoi, bănci, fibra optică de pe stâlpi introdusă în subteran, absolut tot ce trebuie. Între aceste străzi sunt, însă, blocuri foarte deteriorate. Ele sunt frumoase, au fost construite în anii `50, dar nu au mai fost zugrăvite, nu au mai fost aranjate. Iar spațiile dintre aceste blocuri sunt extrem de degradate. Trebuie reabilitate, modernizate”, a explicat edilul Ioan Popa.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite