Crește presiunea pe secțiile COVID din spitalele cărășene! 82 de cazuri active, 56 de internați în unitățile din Reșița și Caransebeș!

În Caraș-Severin, astăzi a fost raportat al doilea cel mai mare număr de noi cazuri COVID-19 de la începutul pandemiei, 16. S-a ajuns, astfel, la un record atât în privința cazurilor active, cât și în ceea ce privește pacienții infectați cu SARS-CoV-2 internați în spitalele din Reșița și Caransebeș.

În momentul de față, în cele două spitale din Caraș-Severin care tratează pacienți cu COVID-19 sunt internate 56 de persoane! Dintre acestea, 29 sunt la Spitalul Județean de Urgență Reșița (1 pe secția ATI) și 27 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Este cel mai mare număr de persoane confirmate cu coronavirus aflate în spitalele din Caraș-Severin de la începutul pandemiei. Precedentul record se înregistrase la mijlocul lunii aprilie, 44 de pacienți cu COVID-19 internați la Reșița și Caransebeș.

Pe lângă cele 56 de persoane care se află în momentul acesta în spital, în Caraș-Severin mai sunt alte 26 de persoane diagnosticate cu COVID-19 izolate la domiciliu. 23 dintre acestea s-au autoizolat încă de la aflarea diagnosticului, iar 3 s-au externat la cerere din spital. Astfel, numărul cazurilor active a ajuns, astăzi, la 82! De asemenea, 5 cărășeni confirmați pozitiv sunt internați în spitale din alte județe. În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin nu s-a înregistrat niciun deces printre persoanele confirmate cu coronavirus. De la începutul pandemiei, au fost raportate 11, dintre care unul a fost provocat din alte cauze noncovid.

Potrivit raportării făcute de DSP, bilanțul total al cazurilor COVID-19 înregistrate în Caraș-Severin de la începutul pandemiei este de 198. În total au fost efectuate 2.522 de teste, dintre care în ultimele 24 de ore – doar 22.

Din record în record

Și la nivel național a fost atins, astăzi, la un număr de 22.511 teste, un nou record în ceea ce privește numărul cazurilor noi: 1.284. Cele mai multe s-au înregistrat în București, 118, Prahova și Argeș, cu câte 108 cazuri noi fiecare, și în Mehedinți, 82. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat și 15 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 2.165.

Dintre cele 22.511 efectuate în ultimele 24 de ore, 13.182 s-au făcut în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.329 la cerere. Peste 90% dintre cazurile depistate cu COVID-19 fac parte din prima categorie.

CITEȘTE ȘI: COVID-19. Record de cazuri noi atât la nivel național, cât și în Caraș-Severin!

Grupul de Comunciare Strategică mai transmite că, la nivel național, „în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.292. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 315 pacienți. Alte 467 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu”.

De la începutul pandemiei, 25.373 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.106 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite