CSM Reșița, încă o victorie categorică! 3-1 în deplasarea de la Dej!

 

În etapa cu numărul 13 din liga secundă la fotbal s-au spart toate ghinioanele echipei reșițene: rosso-nerii au învins astăzi la Unirea Dej cu 3-1 (1-1) și obțin astfel primul lor succes pe teren străin din acest campionat.

 

„Atâta timp cât ești serios, când ai încredere în forțele tale, când intri pe teren ca și cum ar fi ultima finală, cu siguranță fotbalul te răsplătește”, spunea antrenorul Flavius Stoican după victoria cu 5-0 de săptămâna trecută, cu Metaloglobus. Iar elevii săi asta au făcut și azi la Dej, au jucat deschis, au și riscat, dar au căutat golul din primul până în ultimul minut, indiferent de scor. Și fotbalul i-a răsplătit. 3-1 și a doua victorie consecutivă în campionat, o premieră pentru rosso-neri. Victorie la care au avut alături de ei, în tribunele stadionului din Dej, circa 20 de suporteri Guardia Ultra, care revine astfel lângă echipă după eșecul de la Târgoviște.

 

Formația reșițeană a deschis scorul încă din minutul 2, după o fază-spectacol: triunghi Drăghiceanu-C. Rus-Gomboș, pătrundere a juniorului pe dreapta, centrare la firul ierbii pentru același Rus, assist de mare finețe și finalizare Denis Fărăgău din 10 metri.

 

Pe fondul unei atitudini mereu pozitive, oaspeții nu găsesc însă culoarele spre golul desprinderii și apar erorile în propria defensivă. Golda (min. 20) nu reușește să profite de un „cadou” primit de la Dudea, dar se revanșează la o fază fixă (min. 31), înscriind cu capul de la 8 metri, la o centrare din lovitură liberă executată în spatele liniei de fund reșițene. Golul egalizator a dat aripi gazdelor, care puteau marca din nou în următoarele 5 minute, tot pe fondul unor greșeli grave în apărarea adversă.

 

CITEȘTE ȘI: CSM Reșița – 5 goluri! Date, nu luate!

 

Însă rosso-nerii s-au trezit repede „din pumni” și au încheiat repriza în atac. Șutul lui Chera (42), găsit demarcat la marginea careului de C. Rus, este blocat de un fundaș, pentru ca apoi să vină o triplă ocazie de gol irosită de roș-negri (43): Lascu din 5 metri (semiluft), C. Rus de la un metru de linia porții (se interpune un apărător) și apoi Dolghi din 4 metri (bară!) nu reușesc să înscrie!

 

Partea a doua începe cu o gafă de începător a lui Rimovecz, neexploatată de adversarul direct (care nu nimerește ținta), dar apoi reșițenii pun din nou stăpânire pe joc și nu o mai comit în defensivă. Atacanții (în special Lascu) nu mai reușesc însă să facă nimic, iar antrenorii („secundul” Bărboianu pe margine, Stoican fiind iarăși în tribună, ispășind a doua etapă de suspendare) fac o dublă mutare inspirată. Intră Ndiaye și Negru (61), și ambii se dovedesc a fi decisivi!

 

Nici două minute nu le-au trebuit celor doi pentru a face diferența, pe o fază finalizată de Drăghiceanu. Centrare Gomboș, Negru prelungește cu capul pentru Chera, pătrundere pe stânga, centrare la Ndiaye, pivotare și dintr-o contră balonul ajunge la „decarul” nostru, care nu iartă: 1-2 (min. 63). Iar golul de 1-3 avea să-l reușească Negru (min. 78), după ce Ndiaye (65 și 73) și Drăghiceanu (68) nu au știut să profite de alte oportunități ivite. Alexandru Negru primește în diagonală de la Drăghiceanu, intră în careu pe stânga, îl întoarce pe fundașul lateral și șutează imparabil din unghi, de la 8 metri. Rosso-nerii obțin astfel o victorie muncită, după un meci disputat, spectaculos. Sugestive sunt cifrele statistice: Șuturi la poartă, 10-10. Șuturi pe poartă, 4-6. Cornere, 2-6. Și, cel mai important, goluri: 1-3!

 

CITEȘTE ȘI: De la 1-4 la 5-0 în 7 zile. Care este adevărata față a rosso-nerilor?

 

Flavius Stoican a început meciul cu același „unsprezece” din victoria cu Metaloglobus, iar echipa sa a demonstrat azi că acel rezultat nu a fost întâmplător: I. Rus – Dolghi, Dudea, Rimovecz – Gomboș, Isac, Fărăgău, Fota (accidentat; 31, Chera) – Drăghiceanu (85, Burlacu), C. Rus (61, Negru), Lascu (61, Ndiaye). De partea cealaltă, readus „principal” la Unirea Dej în urmă cu zece zile, Dragoș Militaru a luptat pentru cele 3 puncte cu: R. Pop – Pifor, D. Pop, Chira, Șuteu (81, Negrea), Stancovici (81, Georgiu), Kereki, Ad. Pop, Ciocan (64, Fulga), Golda, Blaj (78, Zamfirescu).

 

După succesul de azi, CSM Reșița are 16 puncte, cu 10 făcute în 11 etape și 6 în ultimele două!, și urcă astfel pe locul 14, la egalitate de puncte cu echipele de pe 12-13, Steaua și FK Miercurea Ciuc (care se vor întâlni luni în Ghencea). În urma rosso-nerilor se află: CFC Argeș – 15 puncte, Metaloglobus – 14, CS Tunari – 11, Unirea Dej – 10, CSM Alexandria – 8, Progresul Spartac – 1. La polul opus, conduce CSC Șelimbăr – 30, urmată de Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia – 27, CS Mioveni – 23, Gloria buzău – 22, Concordia Chiajna – 20.

 

CSM Reșița este acum, așadar, la 5 puncte peste linia roșie a retrogradării. Și la 4 puncte… de zona play-off. Iar etapa viitoare, peste două săptămâni, va juca în Valea Domanului cu CSM Alexandria.

 

Explicație foto: În ultimele două partide, Marian Drăghiceanu a redevenit jucătorul-cheie din ofensiva Reșiței. Sursă foto: arhivă CSM Reșița. 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite