Doar 53% dintre angajații Spitalului Județean de Urgență vor să se vaccineze în faza I împotriva COVID-19! Campania de imunizare la Reșița începe mâine

Doctorul Liviu Culda, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița, va fi primul cadru medical de aici care se va vaccina împotriva COVID-19. În total, în primele patru zile de campanie vor fi imunizate 250 de cadre medicale.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a cadrelor medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va începe mâine dimineață, la ora 9.00, în centrul temporar amenajat pe secția Oftalmologie din incinta Staţionarului 1. Din totalul celor 1.164 de angajaţi ai spitalului, personal medical şi auxiliar sanitar, precum şi TESA, doar 621 şi-au exprimat până acum dorinţa de a se vaccina.

„Prima doză de vaccin, din cele 250 solicitate de conducerea unităţii medicale pentru primele patru zile de campanie, îi va fi administrată doctorului Liviu Culda, directorul medical interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, cel care s-a ocupat de organizarea acestei campanii de vaccinare, alături de medicul şef al UPU-SMURD, Alexandru Brici”, informează purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Roxana Bălan.

Tot în prima zi a campaniei de vaccinare vor fi imunizate și cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean de Urgență, urmând ca până la sfârșitul săptămânii să fie vaccinate cadrele medicale de la Anestezie şi Terapie Intensivă, Boli Infecţioase, Pneumologie, Radiologie şi Imagistică Medicală, Laborator Analize Medicale și Anatomie Patologică.

CITEȘTE ȘI: A început vaccinarea antiCOVID-19 și în Caraș-Severin. Vezi unde vor fi amenajate toate centrele de vaccinare

Până astăzi, au fost vaccinate peste 13.000 de persoane din întreaga țară. Etapa a doua a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă la nivel național în data de 15 ianuarie, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul acțiunii, iar etapa a treia, ultima, la începutul lunii aprilie, într-un ritm de 150.000 de persoane vaccinate zilnic.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite