Domeniul schiabil Semenic-Crivaia are toate avizele! Primarul Ioan Popa: „Sperăm ca în primăvară să demarăm lucrările”

Primăria Reșița a obținut și ultimul aviz de care mai era nevoie pentru întocmirea hotărârii de guvern privind schimbul de terenuri cu Romsilva în vederea demarării proiectului prin care zona turistică Semenic-Crivaia va deveni un uriaș domeniu de agrement.

Avizul emis săptămâna aceasta de Garda Forestieră Timişoara privind scoaterea definitivă din fondul forestier naţional a unui teren în suprafaţă totală de 23,05 hectare și introducerea în circuitul silvic, în compensare, a unei alte suprafeţe de 25,3 hectare consfințește, practic, schimbul de terenuri între Romsilva și Primăria Reșița fără de care domeniul schiabil Semenic-Crivaia nu poate deveni realitate. „A fost ultimul aviz necesar înaintea întocmirii hotărârii de guvern privind acest schimb de terenuri. Noi mai stăm și după Planul Urbanistic Zonal, dar nu este o condiție obligatorie solicitată pentru hotărârea de guvern. Pentru hotărâre a fost foarte important să se realizeze studiul de evaluare adecvată. Acesta este un studiu de mediu mai puțin laborios decât cel de impact pentru că proiectul va fi implementat în zona de dezvoltare durabilă a Parcului Național Semenic-Cheile Carașului, unde sunt permise construcții. L-am obținut după un an de muncă”, a declarat primarul Ioan Popa.

Toate documentele au fost transmise la București și edilul speră ca, în câteva săptămâni, proiectul să ajungă pe masa Executivului. „Ministrul Mediului, Costel Alexe, ne-a pus încă de săptămâna trecută în legătură cu doi secretari de stat cu care colegii mei să dinamizeze procesele prin care să inițiem hotărârea de guvern pentru schimbul de terenuri. Sper ca într-o perioadă cât mai scurtă, câteva săptămâni, să ajungă pe masa Guvernului. În momentul în care vom avea hotărârea, ne este deschisă calea spre defrișare, curățarea terenului și scoaterea la licitație a următoarei faze: proiectul tehnic și execuția. Le vom scoate la licitație la pachet și sperăm ca în primăvară să avem un câștigător și să demarăm lucrările”, a mai precizat primarul Ioan Popa.

CITEȘTE ȘI: Domeniul schiabil Semenic, în linie dreaptă! Primăria Reșița a finalizat Raportul de mediu

Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Crivaia este cuprins în Masterplanul investițiilor în turism întocmit și aprobat de Guvern în 2017. Are o valoare de peste 40 de milioane de euro și prevede realizarea unui domeniu schiabil cu 9 kilometri de pârtii noi, telegondolă și tunuri de zăpadă, precum și amenajarea unor alte facilități de agrement: parc de aventură, centru de sport nautic, trasee de drumeții, restaurante.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite