Domnule prefect, nu-l mai lăsați pe subprefectul Plujar să bată câmpii!

 

După ce a împroșcat ieri – pentru a doua oară în nici zece zile – cu insinuări propagandistice Primăria Caransebeș, subprefectul Andrei Plujar a primit răspuns de la city-managerul municipiului, Florin Bogdea. Este de fapt un al doilea răspuns, pe care se pare că liderul USR Caraș-Severin, acum copreședinte (până la alegeri) al filialei județene USR PLUS, l-a căutat cu lumânarea. 

 

Subprefectul de Caraș-Severin Andrei Plujar dădea de înțeles săptămâna trecută, printr-un apel public transmis presei, că Municipiul Caransebeș este unul dintre UAT-urile din județ care bate pasul pe loc în privința atragerii de fonduri europene. A primit atunci o replică de la administratorul public al municipiului Caransebeș, Florin Bogdea, care a arătat că Plujar vorbește în necunoștință de cauză. Ieri, însă, subprefectul (USR PLUS) a reluat subiectul în același ton și cu aceleași „argumente”. În consecință, cel care a schimbat tonul a fost city-managerul Bogdea (PSD).

 

„Cărășenii trebuie să știe”

 

Într-o postare făcută ieri pe Facebook, Andrei Plujar reia așa-numitul apel la transparență adresat autorităților publice locale din Caraș-Severin. Și o face prin intermediul unei rețele sociale, deci nici de această dată pe cale instituțională, așa cum ar fi normal să procedeze un subprefect. Acum, Plujar se referă explicit la o singură primărie din județ, pe care o amintise, de altfel, și în primul său apel public.

 

„Cărășenii trebuie să știe cât de eficientă este administrația publică locală, câte proiecte se derulează, cu ce număr de angajați din sistemul bugetar.

Municipiul Caransebeș beneficiază de:

* Zero proiecte admise la Agenția de Dezvoltare Regională Vest. Aici site-ul https://adrvest.ro/

* Două proiecte respinse.

* 1 proiect al Băncii Mondiale în parteneriat cu alți 12 membri, Ministerul Sănătății, spitale județene și municipale din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

* 3 angajați pe fonduri externe nerambursabile (din declarațiile de presă ale City managerului Florin Bogdea).

Pentru alte clarificări îl rog pe domnul Florin Bogdea, City managerul Municipiului Caransebeș, să ne transmită atât nouă cât și opiniei publice sursele de finanțare cu link-urile aferente”, a postat ieri subprefectul Andrei Plujar.

 

„Cărășenii ar trebui să știe”. Chiar și subprefectul Plujar. Sau mai ales el!

 

La doar câteva ore de la postarea lui Plujar, Florin Bogdea îi răspunde pe aceeași cale, deci tot pe Facebook. Dar de astă dată city-managerul municipiului Caransebeș îi transmite un mesaj și prefectului Cristian Gâfu, cel care asistă impasibil cum „ajutorul prefectului”, din neștiință sau rea-voință, aruncă în penibil Instituția Prefectului.

 

În primul rând, Florin Bogdea îl informează pe subprefectul Plujar că Primăria Caransebeș trimite în fiecare lună la prefectură situația cu stadiul în care se află toate proiectele derulate de municipalitate: „Cărășenii ar trebui să știe!!!… domnule Plujar-supreféct m. (sub- și prefect, după fr. sous-prefet). Șef de plasă (odinioară zapciŭ saŭ privighitor) sau de plaĭ (odinioară vătaf saŭ privighitor), numit apoĭ și inspector comunal saŭ administrator de plasă, ĭar de la anu 1925 pretor (V. ocolaș, pomojnic). Azĭ (de la 1926). Director de prefectură. Ajutorul prefectului!… dumneavoastră ar trebui să știți că proiectele europene se desfășoară pe mai multe programe, POR, POIM, POCU, POCA etc, lucru care v-ar fi determinat să nu priviți doar la ADR-VEST, ci și la minister, dar se pare că nu știți acest lucru, mai ales că Primăria Municipiului Caransebeș transmite la prefectură lunar stadiul proiectelor noastre!”.

 

Pe de altă parte, înainte de a se referi la proiectele cu finanțare europeană aflate în diverse stadii, city-managerul municipiului Caransebeș arată că județul Caraș-Severin are un subprefect habarnist, atâta timp cât printre atribuțiile lui Andrei Plujar s-ar afla tocmai domeniul finanțărilor europene! „Domnule prefect Gâfu, i-ați dat domnului subprefect atribuții pe proiecte europene, dar nu are habar de ce se întâmplă în județ pe acest domeniu!!! Prin urmare vă spun eu, Primăria Caransebeș are 11 proiecte europene, în diferite stadii (a se vedea tabelele), 4 dintre ele în implementare!!! Domnule Plujar, 11 nu este egal cu zero, indiferent de ce calcul am face, numai poate dacă înmulțim cu zero, adică dacă reducem la zero munca unor oameni, doar de dragul de a da bine în presă! Domnule Gâfu, mai corijați-l pe domnul subprefect Plujar, să se informeze înainte de a (plu)ne jar pe proiectele comunităților locale! Încercați să ne ajutați, doar sunteți reprezentanții guvernului în teritoriu… nu să ne certați! P.S. pentru informarea dumneavoastră domnule subprefect, va spun că Primăria Municipiului Caransebeș tocmai ce a finalizat un proiect POCU pentru comunitățile defavorizate în valoare de 25 milioane lei!!!”.

 

Acesta este răspunsul dat de Florin Bogdea, ieri, 20 aprilie, la ora 14.03, subprefectului Andrei Plujar. A cărui postare fusese făcută tot ieri, deci tot în 20 aprilie, la ora 08.58. Acum suntem în 21 aprilie, ora 07.20, dar subprefectul Plujar încă nu a găsit o replică potrivită. Probabil așteaptă să înceapă o nouă zi de muncă la prefectură, ca să bată câmpii pe Facebook. C-așa-i când ajungi în ditamai funcția publică prin parașutare politică, iar tu habar n-ai (nici măcar) cu ce se ocupă instituția pe care o conduci din postura de al doilea reprezentant al guvernului în teritoriu.

 

 

Explicație foto: Andrei Plujar (2020), pe vremea când își calcula să ajungă președinte al Consiliului Județean, consilier județean și apoi parlamentar. Dar alegătorii din Caraș-Severin i-au vrut binele și nu l-au votat. Așa că băiatul a ajuns subprefect. 

 

Sursă tabele: Facebook Bogdea Constantin Florin

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite