Dotări noi la ISU Semenic, pentru stingerea incendiilor de pădure și de vegetație [FOTO]

Pompierii cărășeni au, începând de astăzi, două noi autovehicule pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Acestea au fost achiziționate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și au fost repartizate detașamentelor de pompieri din cele două municipii ale județului, Reșița și Caransebeș.

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Semenic” al județului Caraș-Severin s-a mărit cu două vehicule de luptă destinate stingerii incendiilor de pădure și vegetație.

„Cele două autospeciale au fost achiziționate prin grija Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Acestea au capacitatea rezervorului de apă de 3.000 de litri și a rezervorului de spumogen de 250 de litri. Fiecare din acestea poate transporta un echipaj de maximum șapte pompieri, fiind dotate cu tot echipamentul necesar în astfel de intervenții. Autospecialele au fost repartizate Detașamentului de Pompieri Reșița și Detașamentului de Pompieri Caransebeș, urmând a fi folosite pentru stingerea incendiilor de pădure și de vegetație. Acestea sunt de un real folos și ajutor, ținând cont de specificul zonei muntoase a județului Caraș-Severin”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”, locotenent Adrian Manofu.

CITEȘTE ȘI: 17 incendieri de vegetație, 50 de hectare pârjolite în Caraș-Severin. „Zero vinovați, zero măsuri, zero amenzi” [VIDEO]

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available