Efectele incendiului din Doman, stinse din inițiativa edililor Ioan Popa și Adrian Dacica

Aleșii locali ai Reșiței au aprobat astăzi, 17 ianuarie, alocarea sumei necesare pentru refacerea imobilului din cartierul Doman, de pe strada Slamina nr. 181, avariat ca urmare a incendiului din 1 ianuarie 2020. Inițiatori ai proiectului de hotărâre au fost primarul Ioan Popa și viceprimarul Adrian Dacica.

Cinci familii au fost afectate de incendiul care a distrus tot atâtea locuințe din imobilul aparținând municipalității. Trei apartamente fuseseră achiziționate de către chiriași, iar celelalte două erau ocupate în continuare prin contract de închiriere.

Primăria Reșița a sărit în prima fază imediat în ajutorul celor 18 persoane domiciliate în imobilul de pe strada Slamina nr. 181, punându-le la dispoziție un alt adăpost și câte o masă caldă pe zi.

A urmat evaluarea pagubelor materiale, s-au făcut anchete sociale, iar astăzi primarul Ioan Popa și viceprimarul Adrian Dacica au venit în ședința de îndată a Consiliului Local Reșița cu proiectul de hotărâre privind necesarul de bani ce ar trebui alocați pentru lucrările de refacere a imobilului. Conform devizelor, suma totală nu va depăși 184.981 lei. Alocarea acestor bani va fi suportată de Primăria Reșița din bugetul local, suma acoperind cheltuielile cu achiziționarea materialelor de construcție, plata lucrărilor de reparații aferente și a manoperei necesare, inclusiv pentru refacerea șarpantei.

UPDATE

Când vor fi gata lucrările? „Vrem să terminăm cât mai repede, totul ține de timp și de resursa umană”, ne-a declarat Adrian Dacica.

CITEȘTE ȘI: 18 persoane sinistrate din 1 ianuarie 2020, ajutate de Primăria Reșița

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available