Președintele CJ Silviu Hurduzeu recunoaște: DJ 581 nu poate fi modernizat din cauza Guvernului Dăncilă!

Contestată vehement de primarul Reșiței, Ioan Popa, Ordonanța de Urgență 114 adoptată de Guvernul PSD în 2018 lovește (și) în proiectele administrațiilor conduse de PSD. Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, arată că proiectul european ce vizează reabilitarea unui segment din Drumul Județean 581 Reșița – Grădinari este blocat din cauza aceleiași ordonanțe.

Contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 581, pe tronsonul de la intersecția cu Secășeni până la intersecția cu DN 57, la Grădinari, a fost semnat în decembrie 2017. Proiectul are o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei și prevede, pe lângă reabilitarea părții carosabile, amenajarea de piste pentru bicicliști, trotuare, stații pentru mijloacele de transport în comun și parcări pe raza localităților  Grădinari și Ticvaniu Mare.

Deși au trecut, deja, doi ani de la momentul semnării contractului și mai sunt doar opt luni până la termenul la care ar trebui finalizate lucrările, pe porțiunea ce măsoară mai puțin de 9 km nu a fost turnat niciun strop de asfalt. Aceasta întrucât Consiliul Județean, beneficiarul proiectului, nu a reușit să finalizeze procedurile privind atribuirea contractului pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor. Președintele CJ, Silviu Hurduzeu, dă vina pentru acest blocaj pe controversata OUG 114: „Pe DJ 581 avem o problemă. Am contractat un serviciu de reactulizare a prețului pentru acel segment de drum întrucât la ultima licitație, din nou, nu a venit nimeni, invocând faptul că au crescut prețurile și din cauza Ordonanței 114”.

Despre aceeași ordonanță, primarul Reșiței, Ioan Popa, afirma, în aprilie 2019, că a fost făcută să faulteze administrațiile care au proiecte în curs de implementare, întrucât costurile cu manopera cresc, din cauza unor prevederi din actul normativ, cu peste 50 de procente.

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114 a fost adoptată, reamintim, în decembrie 2018. Deci, de către inegalabilul Guvern Dăncilă, în perioada când PSD îl avea președinte pe Liviu Dragnea.

CITEȘTE ȘI: Președintele Hurduzeu, neputincios! Nicio firmă interesată de proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a două drumuri județene, din fonduri europene!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite