Elevi și cadre didactice din Reșița, în capitala Europei

 

18 elevi și trei cadre didactice de la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reșița participă, zilele acestea, la Strasbourg, la o reuniune despre „O viață sănătoasă într-un mediu sănătos”/„A Healthy Life In A Healthy Environment”.

 

Cei 18 elevi din clasele X-XII și profesoarele Florica Molnar, Viorica Gârtoi și Mihaela Jianu care se află zilele acestea la Strasbourg fac parte din echipa proiectului Erasmus+ „A Healthy Life In A Healthy Environment”, derulat de Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” împreună cu parteneri din Austria și Italia. Reuniunea din capitala europeană, ce are loc în perioada 26-30 aprilie, face parte din acest proiect, fiind organizată de școala coordonatoare a proiectului, Bundesbildungsanstalt für Elementarpädagogik din Innsbruck, Austria, cu participarea Istituto di istruzione secondaria di Il grado „Gandhi” din Merano, Italia.

 

„Reuniunea de la Strasbourg cuprinde întâlniri de lucru ale echipelor de proiect, activităţi comune şi prezentări. Este prima întâlnire fizică între elevii care fac parte din acest proiect, după doi ani de pandemie. În acest interval s-a menținut o permanentă comunicare între partenerii de proiect, activităţile desfăşurându-se sub forma conferinţelor online, în decembrie 2021, ianuarie şi martie 2022, dar și prin grupurile de lucru, folosind WhatsApp si eTwinning”, informează profesorul coordonator al proiectului de la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz”, Florica Molnar.

 

CITEȘTE ȘI: Elevi și profesori de la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița, participanți la TOURISEUM. „Din păcate, online”

 

Echipa Erasmus+ a Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz va prezenta la Strasbourg materiale cu teme diverse, o lucrare realizată din dopuri de plastic reciclabile, un material video cu activităţile desfăşurate în Luna pădurii (15 martie – 15 aprilie) şi rezultatele excursiei de documentare şi de studiu, desfăşurată pe traseul Reșița – Cascada Bigăr – Băile Herculane – Orşova – Mraconia – Berzasca – Moldova Nouă, ce a avut drept temă impactul negativ al omului asupra ariilor naturale protejate.

 

„Ziua de joi, 28 aprilie, va fi rezervată vizitei la Parlamentul European și la alte instituții europene, iar pe drumul de întoarcere spre țară vom face o mică oprire în bijuteria arhitecturală din Alsacia, orașul Colmar, și un popas de două zile la Innsbruck și Merano, în Tirolul austriac și în cel italian, la partenerii austrieci și italieni, pentru ca elevii noștri să ia contact cu realitățile din regiunea acestora”, a precizat Florica Molnar.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available