Încă o decizie care arată că LA REȘIȚA SE POATE! 170 de metri cubi de dovezi într-o singură lună!

Decizia de a crea locuri special amenajate pentru depozitarea deșeurilor inerte luată de municipalitatea reșițeană începe deja să dea roade. Platforme de depozitare a deșeurilor muncipale aerisite, costuri mai reduse privind colectarea materialelor provenite din construcții și mobilă și o diminuare semnificativă a depozitării acestora în zone nepermise (albiile râurilor, pădure etc.) sunt beneficiile aduse de înființarea celor două centre de colectare.

Ca urmare a deciziei de a înființa două centre de colectare a deșeurilor inerte (materiale provenite din construcții și mobilier) în municipiul Reșița, Primăria ne informează că, la o lună după deschiderea acestora, în cele două locații au fost depozitate următoarele cantități de materiale: moloz – 63 de metri cubi; mobilă – 110 metri cubi.

„Această măsură a diminuat semnificativ depozitarea deșeurilor inerte în proximitatea platformelor de colectare a deșeurilor municipale, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Măsura este benefică atât pentru aspectul peisagistic al cartierelor reșițene, cât și pentru reducerea costurilor privind colectarea acestor tipuri de deșeuri. Totodată, am constatat o diminuare a depozitării necontrolate în zone nepermise (albiile râurilor, pădure, margine drumurilor)”, este mesajul transmis de municipalitate.

CITEȘTE ȘI: Din 29 iunie, la Reșița, puncte de colectare separată a deșeurilor voluminoase și a celor din construcții

Pentru cei care încă nu ați aflat, vă informăm că cele două puncte de colectare separată a deșeurilor se află în următoarele locații: Strada Scorușului nr. 1 D și B-dul Muncii nr. 25. Deșeurile inerte se pot depozita cu titlu gratuit, de luni până vineri, între orele 8.00 și 12.00, pentru punctul de colectare situat pe B-dul Muncii nr. 25, respectiv de luni până vineri, în intervalul 12.30 – 16.00, pentru punctul de colectare situat pe Str. Scorușului nr. 1 D. Totodată, există și varianta ca aceste deșeuri să fie ridicate de operatorul de salubritate contra cost în baza unei solicitări scrise și transmise la adresa de e-mail dorina.oprisan@brantner.com sau în urma unui apel telefonic la 0355.249.963 sau 0737.770.526.

Totodată, trebuie să știți că amenzile pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, conform Legii nr. 188 privind regimul deșeurilor, sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 de lei pentru persoane juridice. În plus, în cazul săvârșirii faptei de abandonare a deșeurilor în locuri nepermise, contravenientul va avea obligația de a ridica deșeurile abandonate, de a curăța terenul prin societăți specializate autorizate, suportând toate costurile pentru aceste activități.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite