(I)REAL! CNAIR nu-și vrea banii înapoi! Luminița Jivan, Ionuț Chisăliță și Mirel Pascu, trimiși în judecată de către DNA

Direcția Națonală Anticorupție anunță că a trimis astăzi în judecată întreg lotul de la PSD Arad și PSD Caraș-Severin, din dosarul cu privire la șpăgile din vămi.

Și tot DNA anunță că nici Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și nici PSD Caraș-Severin nu s-au constituit parte civilă, adică nu au dorit ca șpăgile pe care procurorii susțin că le-ar fi încasat cei din PSD să revină la bugetul pentru autostrăzi și drumuri!

Deputatul Luminița Jivan a fost trimisă în judecată pentru „comiterea unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”.

Senatorul Ionuț Chisăliță a fost și el trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru „comiterea unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”.

Mirel Pascu, „la data faptei șef al Departamentului Juridic din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (D.R.D.P.) Timișoara”, a fost trimis de asemenea în judecată „pentru comiterea unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”, transmit procurorii DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, „inculpații Jivan Luminița Maria, Căprar Dorel Gheorghe, Tripa Florin, Chisăliță Ioan Narcis, Horgea Cristian și Ispravnic Cristian Ilie, în calitate de persoane cu funcții de conducere în cadrul unui partid politic, și-ar fi folosit influența și autoritatea pentru numirea, cu încălcarea legii, a unor persoane în posturi de conducere și execuție din cadrul Direcției Regionale de Drumuri si Poduri (D.R.D.P.) Timișoara”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Față de suspecții Ținte Raul și Lazarov Nicoleta a fost dispusă soluția clasării, iar în cazul inculpatei Stoenescu Anca-Patricia s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, insistă procurorii DNA.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite