Locuinţe pentru tineri, digitalizare şi eficienţă energetică. Primăria Reşiţa a semnat trei noi contracte de finanţare din fonduri europene

 

Primăria Reşiţa a finalizat anul 2022 în forţă. Trei proiecte finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de aproape 30.000.000 de lei, au fost semnate în ultima zi a anului trecut.

 

Construirea de locuințe pentru tineri în cartierele Stavila şi Marginea, Reactualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Reșița şi Renovarea energetică a clădirii sediului Direcției de Asistență Socială sunt cele trei proiecte iniţiate de Primăria Reşiţa pentru care au fost semnate contractele de finanţare în ultima zi a anului trecut. Valoarea totală a investițiilor este de 29.906.562 lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, prin PNRR.

 

Cea mai mare finanţare, 15.907.317,15 lei, este pentru construirea de locuințe pentru tineri în cartierele Stavila şi Marginea. „Proiectul are ca obiectiv asigurarea de locuinţe familiilor de tineri cu vârsta între 18 şi 35 de ani ce locuiesc în clădiri nesigure structural sau în spații supraaglomerate. Se vor realiza 44 de apartamente în clădiri P+3, cu acces auto și pietonal. Zona nou creată va include și spații de agrement cu zone verzi, parcări rezidențiale și iluminat public modern”, au transmis reprezentanţii Primăriei Reşiţa.

 

Proiectul ce prevede reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) are o valoare de 10.380.399,04 lei şi, spun reprezentanţii primăriei, va avea un impact major asupra dezvoltării comunității deoarece PUG-ul reprezintă documentul de referință care va sta la baza tuturor investițiilor viitoare de modernizare a infrastructurii și serviciilor publice necesare pentru a crește calitatea vieții pentru reșițeni. „Extrem de important este că acest proiect digitalizează integral modul în care se va lucra pe viitor, toate datele despre spațiile locative, arterele de circulație sau rețelele electrice vor fi disponibile în format electronic”, au precizat aceştia.

 

Pentru renovarea energetică a clădirii din cartierul Muncitoresc în care îşi are sediului Direcția de Asistență Socială finanţarea este de 3.618.846,11 lei, iar obiectivele proiectului sunt: reabilitarea estetică a fațadei și reducerea costurilor cu încălzirea spațiilor pe perioada de iarnă.

 

CITEȘTE ȘI: Primarul Ioan Popa: Un oraș are nevoie de educație, de sănătate și de o calitate a vieții astfel încât cetățenii din acea comunitate să fie fericiți

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available