Majoritatea angajaților din sectorul public se consideră „cel puțin la fel de productivi” lucrând de acasă

La un an de la declararea stării de urgență în România, în contextul pandemiei de COVID-19, a fost realizat studiul Regista „Noua realitate a lucrului de acasă”. Zitec, operator pe piața IT & Digital Marketing din țară, a prezentat câteva concluzii ale studiului care și-a propus să arate cum s-au adaptat instituțiile publice lucrului de acasă.

Conform datelor colectate, aproape 75% dintre angajații din sectorul public care au lucrat de acasă s-au simțit „cel puțin la fel de productivi ca atunci când își desfășurau activitatea la birou”, relevă studiul.

Cu toate acestea, noul mod de lucru a avut atât avantaje, cât și dezavantaje. Printre avantaje, oamenii au enumerat timpul câștigat prin faptul că nu s-au mai deplasat la birou, flexibilitatea în organizarea timpului de lucru și costurile lunare mai mici. Din datele rezultate, printre cele mai mari dificultăți cu care s-au confruntat angajații din sectorul public cu lucrul la distanță au fost comunicarea cu echipa, singurătatea și lipsa spațiului sau a mobilierului adecvat.

Studiul Regista „Noua realitate a lucrului de acasă” vine în completarea demersurilor pentru accelerarea procesului de digitalizare a instituțiilor publice. Până în prezent, peste 600 de instituții și companii din toate județele țării și-au îmbunătățit procesele de lucru și au redus birocrația folosind Regista, transmit reprezentanții Zitec.

N.R. Corect ar fi fost să ni se spună și care este părerea șefilor de instituții publice despre „productivitatea” subalternilor care lucrează de acasă. Ca să nu mai vorbim despre părerea contribuabililor…

Sursă foto: veritusgroup.com

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available