Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat pentru peste 750 de kilometri de trasee cicloturistice în Banatul Montan

 

La sediul Ministerului Dezvoltării au fost semnate, ieri, 23 februarie, contractele de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru realizarea a peste 3.200 de kilometri de trasee cicloturistice în 14 județe, printre care și Caraș-Severin, cu cel mai lung traseu – 756 de kilometri.

 

Proiectul depus, în parteneriat, de către Consiliul Județean Timiș, ca lider, și consiliile județene Arad, Caraș-Severin și Hunedoara pentru realizarea în regiunea vest a unui traseu de cicloturism în lungime de 1.729 de kilometri se numără printre cele patru proiecte aprobat de Ministerul Dezvoltării pentru a primi finanțare din PNRR pe această componentă. Contractele de finanțare au fost semnate ieri de către ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în cadrul unui eveniment la care a luat parte și premierul Nicolae Ciucă.

 

Traseele însumează 3.272 de kilometri și vor traversa 14 județe – Suceava, Bistrița Năsăud, Mureș, Dolj, Olt, Mehedinți, Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Ilfov, Giurgiu, Călărași și Constanța. Cea mai mare lungime, 756 de kilometri, o va avea traseul din Caraș-Severin, parte a traseului de 1.729 de kilometri din vestul țării care va mai traversa județele Hunedoara – 452 km, Timiș – 383 km și Arad – 138 km.

 

CITEȘTE ȘI: Banatul Montan intră pe harta cicloturismului european. CJ Caraș-Severin țintește peste 50.000.000 de euro din PNRR

 

„Cererile de finanțare aprobate au fost depuse de consiliile județene în parteneriat, pentru trasee care traversează cel puțin trei județe, sunt continue pe o lungime de minimum 150 de kilometri, iar de la axa principală au conexiuni secundare către obiectivele turistice-culturale pe o rază de maximum zece kilometri. Traseele cicloturistice au ca scop încurajarea turismului sustenabil și prietenos cu mediul, precum și creșterea accesibilității zonelor turistice”, informează Ministerul Dezvoltării. Bugetul alocat este de peste 250.000.000 de euro.

 

„Construim trasee cicloturistice în 14 județe ale țării. Cu semnarea acestor contracte suntem la zi cu toate jaloanele, toate termenele asumate de Ministerul Dezvoltării prin PNRR. Pe toate componentele gestionate de noi am încheiat contracte de finanțare cu o valoare totală reprezentând 100% din fondurile disponibile. Sunt peste 6.000 de contracte, în valoare totală de 6,4 miliarde de euro. Am închis toate jaloanele asumate pe semnarea contractelor pe componentele gestionate de către Ministerul Dezvoltării. Pentru a ne asigura că România va folosi toată suma disponibilă din PNRR, vom încheia contracte de finanțare suplimentare, depășind cu 30% fondurile europene disponibile, pentru acestea au fost alocate fonduri guvernamentale”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, după semnarea contractelor.

 

CITEȘTE ȘI: „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”. 43,29 de puncte pentru proiectul depus de consiliile judeţene din Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite