Nereguli în magazine alimentare, restaurante, baruri și pizzerii din Caraș-Severin. Protecția Consumatorilor a dat 44 de amenzi și a închis 12 locații

 

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Caraş-Severin a derulat, în perioada estivală, aproape 40 de acțiuni de control ce au vizat comercializarea produselor alimentare ușor perisabile.

 

38 de magazine alimentare, unităţi fast-food, pizzerii, restaurante, terase, braserii și berării de pe raza județului Caraș-Severin au fost verificate de comisarii CJPC în perioada 1 iunie – 15 septembrie, iar neregulile nu au lipsit. Controalele s-au lăsat cu 44 de amenzi în cuantum total de 134.000 de lei și cu 26 de avertismente. Totodată, au fost retrase de la comercializare 120 de kilograme de produse cu abateri, în valoare de 4.789 de lei. Pentru 12 operatori economici a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării serviciilor de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor constatate, în timp ce pentru doi operatori s-a aplicat măsura de încetare a practicilor comerciale incorecte.

 

CITEȘTE ȘI: Dezastru în Băile Herculane, în plin sezon turistic. Protecția Consumatorilor a închis cinci restaurante și a dat amenzi de peste 150.000 de lei

 

Cele mai multe amenzi – 11, în cuantum de 45.000 lei – au fost date unor operatori economici la care comisarii de la Protecția Consumatorilor au depistat materii prime expirate, în valoare de 3.235 de lei. Acestea au fost retrase de la comercializare, iar cele patru unități de alimentație publică unde au fost descoperite au fost închise temporar. La șase operatori economici, comisarii CJPC au găsit ciocolată, sucuri, bere, apă minerală, carne și preparate din carne păstrate și depozitate în condiții necorespunzătoare, iar trei operatori economici au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 de lei deoarece nu s-au asigurat că produsele și procedurile sunt sigure, testate și certificate. Pentru această abatere, a fost aplicată și măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor.

 

Sursă foto: Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Vest

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available