Numărul izolaților la domiciliu, condamnat să scadă de la o zi la alta. Cel puțin până în 23 iunie!

Eliminarea, începând cu data de 15 iunie, a măsurilor de carantină/izolare pentru persoanele care vin în România din 17 țări europene, printre care Austria, Croaţia, Cehia, Germania, Grecia sau Ungaria, a dus la scăderea numărului cărășenilor care sunt plasați în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, a fost aplicată această măsură unui număr de 92 de persoane, dar au ieșit din izolare de trei ori mai multe.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în Caraș-Severin se află în izolare la domiciliu, în momentul de față, 2.990 de persoane, iar în carantină instituționalizată, 3 persoane. În ultimele 24 de ore, au ieșit din izolare 265 de cărășeni și alți 92 au intrat. În cazul celor din urmă, este vorba despre persoane care au venit în țară din state care nu se află pe lista celor 17 pentru care s-a eliminat carantina sau izolarea, precum și despre membrii familiilor acestora care, de asemenea, trebuie să stea în izolare dacă locuiesc în aceeași casă.

Amintim că lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni, până la ora 16.00. Lista actualizată va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU. Așadar, următoarea listă va fi anunțată în 22 iunie și ar urma să devină operabilă în cursul zilei de marți, 23 iunie.

CITEȘTE ȘI: Lista țărilor de unde se poate veni în România fără a se mai intra în izolare la domiciliu sau carantină

Referitor la perioada de izolare, DSP Caraș-Severin a venit cu o precizare în contextul în care instituția a fost „bombardată”, în ultimele zile, cu sute de telefoane de la persoane care se află în izolare și doresc să știe dacă, odată cu apariția listei cu noile state exceptate de la obligativitatea izolării la domiciliu, li se poate ridica și lor această măsură. „Persoanele care se află acum în autoizolare, indiferent de ce se întâmplă cu lista emisă de Institutul Național de Sănătate Publică privind situația statelor, trebuie să rămână la domiciliu cele 14 zile. Abia în a 15-a zi pot părăsi domiciliul dacă nu au probleme de sănătate”, transmit reprezentanții DSP.

25 de zile consecutive fără cazuri noi de COVID-19 în județ

În ceea ce privește evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus, DSP Caraș-Severin nu raportează, pentru a 25-a zi consecutiv, niciun caz nou. Bilanțul rămâne, astfel, la 112 persoane diagnosticate cu COVID-19 de la începutul pandemiei, dintre care 104 au fost vindecate și 8 au decedat (una din alte cauze, noncovid).

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 250 de noi cazuri de îmbolnăvire, 10 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat și 254 au fost declarate vindecate și au fost externate. În total, „până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 22.415 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.071 au fost declarate vindecate și externate și 1.437 au decedat”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite