Primăria Oravița caută parteneri într-un proiect finanțat din granturi norvegiene. Pentru îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate

Primăria Oravița selectează parteneri în scopul încheierii unui acord de parteneriat pentru elaborarea și implementarea unui proiect în cadrul Programului „Provocări în sănătatea publică la nivel european”, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, pentru îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate pentru grupurile vulnerabile.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de prevenție a principalelor boli netransmisibile și infecțioase, precum și accesul persoanelor defavorizate la servicii medicale de calitate în scopul reducerii disparităților sociale și economice. Grupul țintă sunt persoane și familii în situații de vulnerabilitate, de risc sau confruntându-se cu diverse forme de excluziune socio-economică, inclusiv persoanele de etnie romă.

În cadrul proiectului se vor implementa măsuri directe pentru îmbunătățirea serviciilor de sănătate de tip preventiv în comunitățile vulnerabile, inclusiv romii, pentru asigurarea accesului la asistență medicală și reducerea inegalităților sociale în sănătate: activități privind furnizarea de servicii de sănătate pentru sănătatea mamei și a copilului și „sănătatea femeilor”; activități privind prevenirea bolilor infecțioase (de exemplu, fără a se limita la tuberculoză, hepatită B și C, HIV / SIDA, COVID-19); activități privind prevenirea bolilor netransmisibile (boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli respiratorii, sănătate mintală, sănătate orală, nutriție și educație fizică, etc);

Se pot face investiții în infrastructura de sănătate care contribuie la reducerea inegalităților în starea de sănătate în raport cu activitățile cuprinse în proiect: reabilitarea clădirilor pentru facilitarea furnizării serviciilor de sănătate de tip preventiv, achiziționarea de echipamente medicale, echipamente IT exclusiv pentru desfășurarea de activități medicale, IT echipamente pentru activități de management. Se pot derula servicii de formare, campanii de informare și sensibilizare, formare a grupurilor țintă sau a personalului, organizarea de evenimente și materiale pentru sensibilizarea grupurilor țintă cu privire la problemele de sănătate în legătură cu activitățile menționate.

Selecția de parteneri se face doar dintre entităților juridice de tip organizații non-guvernamentale, înregistrate în România, care dovedesc prin activitatea derulată experiență în activități ce au contribuit la creșterea incluziunii sociale a persoanelor defavorizate și a romilor.

Organizațiile interesate să participe la selecție pot transmite dosarul de candidatură până în 25.02.2021 – ora 14. Anunțul rezultatului final de selecție se face în 08.03.2021. Mai multe informații și anexele dosarului le puteți descărca de aici. Persoana de contact din partea Primăriei Orașului Oravița: Lorena Ion, email: primariaorasuluioravita@gmail.com; tel: 0255/571133.

Sursă foto: primariaoravita.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite