Proiect de nota 10! Încă două milioane de euro pentru Spitalul Orășenesc Oravița

Veste bună pentru locuitorii din Valea Carașului! Spitalul Orășenesc din Oravița va beneficia de două milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru reabilitarea spitalului și dotarea lui cu aparatură pentru oxigen și instalații de prevenire a incendiilor conform noilor reguli ISU.

 

Proiectul depus în primăvara acestui an de administrația locală orăvițeană în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare (POIM) a primit zilele trecute ok-ul de la Autoritatea de Management pentru POIM. Acesta a primit 97 de puncte din 100, fiind propus pentru finanțare, fără alte condiții. Investiția, conform proiectului, va consta în reabilitarea tuturor saloanelor de pe secțiile Spitalului Orășenesc Oravița. Pe lângă reabilitarea saloanelor, vor fi refăcute toate instalațiile electrice, sanitare, iar acestea vor fi dotate cu aparate de oxigen. Totodată, toate spațiile clădirii spitalului vor beneficia de instalații pentru prevenirea incendiilor. Astfel, putem asista la o premieră județeană, în sensul primului spital autorizat ISU din punct de vedere al prevenirii incendiilor. Suma totală obținută de Primăria Oravița pentru unitatea spitalicească este de două milioane de euro.

 

CITEȘTE ȘI: Primăria Oravița, abonată la finanțări europene pentru Spitalul Orășenesc

 

Asigurarea condițiilor de tratament moderne a fost pentru mine o prioritate. Pe lângă educație, sănătatea reprezintă un pilon important pentru o comunitate. Sunt bucuros că am reușit câștigarea acestei finanțări, care, pe lângă celelalte investiții: înființarea ATI, dotarea cu echipamente medicale noi, refacerea saloanelor a două secții, vom oferi condiții hoteliere și de tratament la cele mai înalte standarde. Și asta în condițiile în care, săptămâna trecută, am început lucrările la centrul balnear, iar premisele transformării orașului nostru într-un centru medical ce-și va câștiga renumele sunt tot mai aproape de realitate”, a declarat edilul-șef al Oraviței, Dumitru Ursu.

 

CITEȘTE ȘI: Construcția Centrului Balnear de la Oravița intră în linie dreaptă. Primarul Ursu a emis autorizația de construcție

 

foto: arhivă

 

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite