Romeo Dunca le-a făcut figura membrilor ATOP! Propunere-surpriză a președintelui CJ Caraș-Severin, primită cu noduri în gât

La finalul ședinței de astăzi, 31 martie, a Consiliului Județean Caraș-Severin, au fost supuse la vot propunerile făcute de consilierii județeni privind completarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Prilej cu care președintele Romeo Dunca le-a pregătit o supriză privilegiaților din ATOP.

 

După cum vă informam cu o lună în urmă, la precedenta ședință a Consiliului Județean au fost desemnați reprezentanții Județului Caraș-Severin în ATOP. Miza reală: indemnizația, echivalentul a aproape o mie de euro, pe care fiecare membru din cadrul acestei structuri o încasează lunar pentru a participa la o singură ședință, nu mai lungă de două-trei ore, rareori și la una de comisie, ședință-blitz însă. Liberalii și-au votat atunci cele cinci propuneri, pe când cei din opoziție nu au reușit să ocupe locul oferit acestora de către peneliști. PSD a propus-o pe Gabriela Stuparu, PMP – pe Ionuț Popovici, iar PRO România – pe Flavius Nedelcea. Aceștia au avut atunci 13, 12, respectiv 11 voturi pentru, numărul minim de voturi necesar fiind 14.

 

CITEȘTE ȘI: ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

 

Astăzi procedura a fost reluată pentru locul din ATOP rămas vacant. În timp ce PNL nu a făcut nicio propunere, PSD și PRO România au insistat cu aceleași nominalizări: Gabriela Stuparu, respectiv Flavius Nedelcea. A câștigat detașat pesedista, fosta judecătoare primind 19 voturi pentru (deci inclusiv de la mulți dintre consilierii județeni PNL), Nedelcea – 4, iar 3 voturi au fost anulate.

 

După anunțarea scorului final, surpriză! Romeo Dunca a anunțat că proiectul de hotărâre vine la pachet cu propunerea sa ca indemnizația lunară să fie redusă la 10% din indemnizația președintelui CJ! Și nu 20%, cum s-a mers în mandatele trecute, începând din 2004, de la înființarea ATP, până în prezent! Argumentul lui Dunca a fost beton: legea permite acordarea de indemnizații de până la 20% din leafa lunară a președintelui CJ, însă „doar două județe au mers pe procentul ăsta. În general se merge cu procente între 5 și 10 la sută”. O voce gâtuită dinspre grupul liberal i-a propus discret lui Dunca să accepte 15% – „mai sunt și cu 15, domnule președinte, multe județe”, zis-a Daniel Surdu, membru ATOP –, însă șeful administrației cărășene a rămas ferm pe poziție: „La cazurile cu 15% nu m-am uitat, nici la cele cu 1%, dacă există așa ceva. Consider că 10% este o indemnizație suficientă”. Propunerea penelistului din fruntea CJ a primit imediat acceptul plenului, deși unii consilieri județeni au uitat să ridice mâna în momentul votării.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available