Scutiri medicale pentru 140 de elevi și dascăli din Caraș-Severin, ca să nu facă școală „față în față”. Șase cadre didactice au COVID-19

Semestrul al doilea a început în scenariul verde, cursuri față în față pentru toate clasele, în majoritatea unităților de învățământ din Caraș-Severin, dar sunt și excepții. Pe lângă cazurile în care incidența COVID-19 impune scenariul roșu sau galben, în care doar o parte dintre elevi se prezintă în clase, mai există și situații punctuale în care, din motive medicale, elevi sau cadre didactice fac orele exclusiv online.

Potrivit prevederilor legale, cadrele didactice și elevii care fac parte dintr-o grupă de risc pot opta pentru cursuri online, chiar dacă în unitățile de învățământ în care aceștia activează cursurile se desfășoară față în față. „Personalul didactic aflat în grupa de risc, respectiv vârstnici, persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară, poate desfăşura activităţi didactice în sistem online numai în baza unei adeverinţe emise de medicul de medicina muncii sau medicul curant. În acest caz, conducerea unităţii instituţiei va adapta orarul şcolar în mod corespunzător sau va identifica alte soluţii de derulare a cursurilor. Preşcolarii și elevii care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticaţi cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecţiuni cronice, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor, pot fi scutiţi de prezenţa fizică în şcoală. De asemenea, preşcolarii și elevii care locuiesc împreună cu o persoană care face parte dintr-o grupă de risc, după o evaluare medicală a persoanei respective, pot să nu se prezinte fizic la şcoală, la recomandarea medicului curant şi cu acordul părinţilor”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin.

În Caraș-Severin sunt, în momentul de față, „117 elevi cu vulnerabilități pentru care a fost solicită desfășurarea învățării în sistem online și 22 de cadre didactice cu vulnerabilități cronice, certificate de un medic de la Medicina Muncii. De asemenea, la debutul semestrului al doilea, se înregistrează un număr de șase cadre didactice confirmate pozitiv cu infecție cu SARS-CoV-2”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa. Acesta a mai precizat că adeverinţele din primul semestru, care atestă vulnerabilităţi ce-i împiedică pe elevi să meargă la şcoală cu prezenţă fizică sunt valabile în continuare, nefiind necesară reînnoirea acestora.

În Caraș-Severin, 225 de unități de învățământ au început semestrul al doilea în scenariul verde, 168, în scenariul galben, iar 12, în scenariul roșu.

Sursă foto: romaniatv.net

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite