UPDATE. Se întâmplă acum! Desant DIICOT și DGA la instituții publice din Caraș-Severin!

La această oră, în mai multe primării și alte instituții publice din Caraș-Severin au loc percheziții efectuate de procurori DIICOT, cu sprijinul ofițerilor DGA. 

Din surse neoficiale am aflat că ar fi vizate, de fapt, majoritatea instituțiilor publice din Caraș-Severin, primării și servicii deconcentrate, chiar și sediul Radio Reșița aparținând de Societatea Română de Radiodifuziune.

Acțiunea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism ar avea în vedere achiziții publice făcute cu încălcarea legii, potrivit unor surse, respectiv presiunile făcute de conducerea PSD Caraș-Severin pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin din momentul preluării puterii politice de către Luminița Jivan să fie înlăturați, conform altor surse. La Parchet ar fi fost dus, în calitate de suspect, și ziaristul Sergiu Taban.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1, ora 13.27

La audieri a fost adus și primarul comunei Fârliug, Ioan Borduz. Iată-l filmat de pressalert.ro:

UPDATE 2, ora 13.50

Este audiat și Marius Cornici, pus inspector general școlar la ISJ Caraș-Severin la scurt timp după ce deputata Luminița Jivan a devenit președinte al Organizației Județene PSD. Cornici și-a dat demisia după căderea Guvernului Dăncilă și învestirea Guvernului Orban.

UPDATE 3, ora 14.11

Jurnalistului Sergiu Taban (reper24.ro , Radio Reșița) i se aduc mai multe acuzații, printre care aderare la grup infracțional organizat și complicitate la șantaj, spun surse oficiale.

UPDATE 4, ora 14.19

Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, a recunoscut la Antena 3 că a fost citat și el pentru mâine „la o anchetă, a nu știu câta, deschisă vizavi de colegii mei de la PSD Caraș. Știu că jumate din conducerea județeană a partidului e chemată la audieri. În citație nu scrie pentru ce ești chemat. Dosarul este făcut în 2019, decembrie. O să merg și eu cu avocatul, care a sunat acolo, dar nu i s-a spus absolut nimic. Sunt anchete care vizează colegi ai mei din toată țara. Vânătoarea de pesediști a început în forță acum vreo trei luni de zile, se vede cu ochiul liber”. Ștefănescu confirmă, astfel, că a fost citată și deputata Luminița Jivan, președinta PSD Caraș-Severin.

UPDATE 5, ora 15.20

De la audieri tocmai a ieșit încă un primar pesedist: Petru Fara, edilul-șef al comunei Târnova. Omologul acestuia de la Fârliug, Ioan Borduz, încă se află în sediul Parchetului.

UPDATE 6, ora 16.05

Au mai ajuns azi la Parchet pentru audieri Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița, Dumitru Stepanescu, directorul APIA Caraș-Severin, Zaharia Șandru, fostul director al Direcției Silvice Caraș-Severin, Dorin Imbrea, fostul director al DSV Caraș-Severin.

UPDATE 7, ora 16.40

Liderul PSD Caraș-Severin, deputata Luminița Jivan, a confirmat că a fost citată pentru mâine, la audieri. Secretarul general al Organizației Județene PSD, Ioan Narcis Chisăliță, nu răspunde la telefon, dar se pare că și el se află într-o situație asemănătoare cu colega Jivan.

UPDATE 8, ora 16.51

Nu a scăpat procurorilor nici președintele – director general al Societății Române de Radiodifuziune, pesedistul Georgică Severin, cel care a încercat să o înlăture pe Laura Sgaverdea din funcția de manager al Radio Reșița, plasând la conducerea redacției jurnaliști apropiați PSD-ului.

UPDATE 9, ora 17.05

Au mai fost citați, (momentan) în calitate de martori: Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu, vicepreședinte PSD Caraș-Severin, Mirel Patriciu Pascu, fost primar PSD al Bocșei, Matei Lupu, fostul prefect social-democrat, ofițerii de poliție Radu Ștefan și Viorel Iana. Precum și Marius Damian, administratorul public al județului, fost primar PSD al comunei Teregova. Unii pentru seara asta, alții pentru mâine.

UPDATE 10, ora 21.15

Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice al Societății Române de Radiodifuziune ne-a trimis următorul comunicat de presă:

„În urma ştirilor apărute în spaţiul public, în data de 27 februarie, referitoare la cercetările efectuate de DIICOT Caraş-Severin, facem următoarele precizări:

SRR a pus imediat la dispoziţia DIICOT toate documentele solicitate. În egală măsură, în cadrul procedurii, Preşedintele Director General al SRR stă la dispoziţia organelor de anchetă în vederea justei soluţionări a cauzei. Totodată, SRR a răspuns şi va răspunde întotdeauna cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea autorităţilor şi instituţiilor statului”.

UPDATE 11, ora 23.30

Toți cei audiați astăzi au fost lăsați să plece acasă, fără a se fi luat vreo măsură preventivă împotriva vreunuia. La această oră, 16 persoane au calitatea de suspecți, doi dintre aceștia fiind parlamentari PSD, Luminița Jivan și Narcis Ionuț Chisăliță.

CITEȘTE continuarea aici.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite